6 τρόποι να φέρεις την Άνοιξη στο παιδικό δωμάτιο

Άνοιξη. Έντονα χρώματα που γεννούν ακόμα εντονότερα συναισθήματα. Πρόσθεσε στο παιδικό δωμάτιο χαρούμενη διακοσμητική διάθεση, ανανέωσε τον χώρο εύκολα και γρήγορα και το μικρό σου θα χαρεί πολύ, θα δεις…

Παίξε με τις κουρτίνες
Η Άνοιξη είναι η εποχή των χρωμάτων. Είτε το σπίτι σου κινείται σε μίνιμαλ γραμμή, είτε σου αρέσουν οι συνδυασμοί, το μόνο σίγουρο είναι ότι το παιδικό δωμάτιο είναι ένας χρωματικός παράδεισος. Δεν χρειάζεται να βάψεις το σπίτι από την αρχή για να του δώσεις ανοιξιάτικες νότες! Οι νέες κουρτίνες αρκούν. Επίλεξε παιχνιδιάρικα σχέδια, όπως φύλλα, λουλούδια και οτιδήποτε παραπέμπει στη φύση. 

Γέμισε τους τοίχους με κάδρα
…που το μικρό σου θα λατρέψει. Λευκές λεπτομέρειες, ξύλινο περιτύλιγμα για τις απαραίτητες ρουστίκ πινελιές και φυσικά πράσινα στοιχεία που το μάτι του παιδιού σου εντοπίζει πάνω σε δέντρα και θάμνους. 

Μία ταπετσαρία αρκεί
…την αλλαγή να φέρει. Όπως σου είπα πιο πριν, δεν χρειάζεται να βάψεις το δωμάτιο από την αρχή για να το μετατρέψεις σε ένα χαρούμενο ανοιξιάτικο παράδεισο. Στην αγορά, μπορείς να βρεις ταπετσαρίες σε αρκετά μεγέθη και σχέδια. Μαργαρίτες, τριαντάφυλλα, ανεμώνες. Όποιο λουλούδι αρέσει στο μικρό σου μπορεί να “φυτρώσει” με δύο μόνο κινήσεις στον τοίχο του δωματίου του. Και το σημαντικότερο: μόλις η εποχή αλλάξει και το παιδί σου θέλει κάτι διαφορετικό να αφαιρεθεί πριν προλάβεις να πεις… άνοιξη. 

Μην υποτιμάς τα διακοσμητικά μαξιλάρια
Ίσως να πιστεύεις ότι δεν έχουν θέση στο παιδικό δωμάτιο. Μήπως ισχύει το αντίθετο; Σκέψου το! Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να αποχωριστείς τις χαμηλές θερμοκρασίες και τα ψυχρά χρώματα και να υποδεχτείς τις πιο θερμές χρωματικές αποχρώσεις από μερικά διακοσμητικά μαξιλάρια. Πάνω στο κρεβάτι, δίπλα από το γραφείο, πάνω στο σώμα θέρμανσης. 

Άναψε τα φώτα
…αφού πρώτα τα αλλάξεις ή έστω τους προσθέσεις ένα κάλυμμα άκρως ανοιξιάτικο. Καταλαβαίνεις. Σε σχήμα λουλουδιού. Μόλις το μικρό σου πατήσει τον διακόπτη, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ενθουσιαστεί με το φωτεινό λουλούδι που θα διακοσμεί πλέον το δωμάτιο του.

Τι θα έλεγες για μία αυτοσχέδια σκηνή;
Τα παιδιά αγαπούν την κατασκήνωση και η κατασκήνωση τα παιδιά. Γεμίζουν τη μνήμη τους με ανέμελες στιγμές και χαρούμενες αναμνήσεις. Μία μικρή σκηνή μέσα στο δωμάτιο του θα γίνει το δικό του ανοιξιάτικο καταφύγιο. Κινήσου σε απαλές χρωματικές αποχρώσεις, γιατί, όπως γνωρίζεις, ο μινιμαλισμός ηρεμεί τη ψυχοσύνθεση ενός παιδιού, ειδικά στην περίπτωση που οι τοίχοι του δωματίου είναι γεμάτοι με χρώμα. 

Read More

And More