Mom to be

7 πράγματα που πρέπει να κάνεις αν μόλις έμαθες ότι είσαι έγκυος

Μόλις έμαθες ότι σε λίγους μήνες θα κρατάς το μωρό σου στην αγκαλιά σου. Ναι, η σημερινή ημέρα σου επιφύλασσε την πιο γλυκιά έκπληξη. Είσαι έγκυος. Και τώρα; Στο μυαλό σου τριγυρνούν όλες εκείνες οι σκέψεις που γεννιούνται σε μία μέλλουσα μαμά, μόλις μαθαίνει τα χαρμόσυνα νέα. “Τι πρέπει να προσέξω;”, “πόσες φορές πρέπει να επισκεφτώ το γιατρό μου;”, “πώς θα το ανακοινώσω με τρόπο μοναδικό;” και οτιδήποτε άλλο σχετικά κυριεύει τη σκέψη σου. Μην αγχώνεσαι, είμαστε εδώ για σένα! Για αυτό, σου έχουμε ετοιμάσει μία λίστα με τα πραγματάκια που πρέπει να κάνεις.

 

 

Πρώτα από όλα, κλείσε ένα ραντεβού με το γιατρό σου. Μπορεί να σου φαίνεται αρκετά λογικό, όμως, πολλές γυναίκες παρασύρονται από τον ενθουσιασμό τους που θα γίνουν μανούλες και μεταθέτουν το ραντεβού με το γυναικολόγο τους για λίγο αργότερα, κάτι που μόνο σωστό δεν το λες. Την πρώτη φορά, ζήτησε του να σου ετοιμάσει έναν κατάλογο με τις αλλαγές που κάθε στάδιο της εγκυμοσύνης φέρει, καθώς και τα βασικά συμπτώματα ότι ίσως κάτι δεν “πάει” σωστά. 

 

Ώρα να “κόψεις” τις κακές συνήθειες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι επιθυμητό, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, να διακόψεις το κάπνισμα, καθώς και εκείνα τα ποτηράκια με κρασί που απολάμβανες. Παράλληλα, αν δέχεσαι φαρμακευτική αγωγή, μην διστάσεις να κλείσεις ένα ραντεβού με τον προσωπικό σου ιατρό και εκείνος, με τη σειρά του, να κρίνει αν χρειάζεται να γίνουν αλλαγές.

 

Στροφή στην υγιεινή διατροφή. Μπορεί να λατρεύεις την pizza και τα burgers, όμως, όσο η κοιλιά σου θα φουσκώνει, τόσο καλύτερο είναι να αφαιρέσεις τις τροφές αυτές από το διαιτολόγιο σου. Το μωράκι στην κοιλιά σου χρειάζεται βιταμίνες και φυτικές ίνες. Υ.Γ. Μην παραλείψεις να ρωτήσεις το γιατρό σου, αν πρέπει να λαμβάνεις ένα συμπλήρωμα εκείνης της βιταμίνης που ο οργανισμός σου χρειάζεται, αλλά ψάχνει και δεν βρίσκει.

 

 

Let’s Get Physical! Όσο η εγκυμοσύνη σου πηγαίνει καλά, μην παραλείψεις να κάνεις μερικές ασκήσεις που και που. Θα βοηθήσουν και εσένα, αλλά και το μωράκι σου. Αρκεί πρώτα να έχεις ρωτήσει τους ειδικούς. Μερικές ιδέες θα βρεις εδώ

 

Πάρε μία ανάσα. Είναι η συμβουλή που θα σου δώσουν όσοι σε αγαπούν. Και πολύ θα κάνουν, ειδικά αν σκεφτείς ότι η περίοδος μετά τη γέννηση του μωρού σου μόνο χαλαρή δεν θα είναι. Μήπως, λοιπόν, να εκμεταλλευτείς τους επόμενους μήνες και να κοιμάσαι λίγο παραπάνω;

 

Ετοίμασε τα έγγραφα σου. Δεν είσαι σίγουρα το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείς, μόλις το τεστ σου βγει θετικό. Μήπως πρέπει όμως; Αρχικά, να τσεκάρεις ότι έχεις όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και στη συνέχεια να μαζέψεις μερικά “χαρτιά” που θα χρειαστεί το παιδί σου μόλις έρθει στον κόσμο αυτό και οι γιατροί ζητήσουν το βιβλιάριο του. Καλύτερα, λοιπόν, να είσαι έτοιμη από νωρίς, παρά να τρέχεις την τελευταία στιγμή.

 

Έφθασε η στιγμή να το ανακοινώσεις! Σε φίλους, κολλητούς, στους γονείς, στον σύντροφο σου. Βέβαια, επειδή είναι θέμα ξεκάθαρα προσωπικό, πέρα από το σύντροφο σου, επίλεξε εκείνη τη στιγμή που θα αισθάνεσαι άνετα να το επικοινωνήσεις και να το χαρείς. 

And More