Άγχος στην εγκυμοσύνη: 5 τρόποι να το καταπολεμήσεις

Οι μήνες της εγκυμοσύνης “κρύβουν” ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές. Το γνωρίζεις. Και ίσως ετοιμάζεσαι να το ζήσεις. Από τη μία, χαίρεσαι που σε λίγο καιρό θα έχεις στην αγκαλιά το μωρό σου. Από την άλλη, επειδή πρόκειται για κάτι πολύ καινούργιο αισθάνεσαι άγχος. Έχεις απορίες, δεν είσαι σίγουρη ότι όλες οι συμβουλές που σου δίνουν είναι σωστές και, όπως καταλαβαίνεις, δεν θέλει και πολύ για να νιώσεις στρεσαρισμένη. Σήμερα, λοιπόν, μοιραζόμαστε μαζί σου 5 πρακτικές συμβουλές για να το μειώσεις και να το νικήσεις!

Ξεκουράσου!
Είναι η πρώτη συμβουλή που θα σου δώσει κάθε γυναίκα που έχει γίνει μαμά από το στενό σου οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον. Μπορεί να σου φαίνεται τετριμμένη, όμως, πίστεψε με είναι σωτήρια. Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν δεν κοιμάσαι επαρκώς και ο ύπνος σου δεν είναι ποιοτικός, το σώμα σου βρίσκεται σε υπερδιέγερση, κάτι που κατά τη διάρκεια της ημέρας σου προκαλεί άγχος και ανησυχία. Για αυτό, προσπάθησε να υιοθετήσεις μία βραδινή ρουτίνα, η οποία θα σε χαλαρώνει. Δοκίμασε να κλείνεις τις μπλε οθόνες, να δημιουργήσεις το δικό σου comfort zone και κάπως έτσι να κοιμηθείς σαν… πουλάκι.

Βρες τη σωστή γυμναστική
Τα έχουμε ξαναπεί! Γυμναστική και εγκυμοσύνη πάνε μαζί. Και όχι τυχαία. Όμως, ποιος τύπος προπόνησης είναι ιδανικός για εσένα; Σύμφωνα με τους Fitness Experts, η ιδανική γυμναστική για τις μέλλουσες μαμάδες δεν είναι άλλη από τη Yoga, που σε βοηθάει να αποκτήσεις την απαραίτητη ευλυγισία και ηρεμεί το μυαλό σου, από το οποίο δεν περνάνε και λίγα καθημερινά. Μην διστάσεις να δοκιμάσεις μερικές ασκήσεις αναπνοής που θα σου προσφέρουν και αν πιο εύκολο τοκετό.

Πρόσθεσε στη διατροφή σου τις σωστές τροφές
Είναι το άλφα και το ωμέγα για την υγεία σου (όπως σου έχω ξαναπεί). Αν νιώθεις ότι το άγχος σε καταβάλει, μπορείς να επιλέξεις:

  • Χαμομήλι. Τελείωσε τη μέρα σου με ένα ζεστό χαμομήλι. Αν μπορείς, απόλαυσε και μέσα στην ημέρα μία κούπα.
  • Βρώμη. Μπορεί να μην την περίμενες σε αυτή τη λίστα, όμως, υπάρχει επιστημονική εξήγηση. Η βρώμη είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Οι τελευταίες σταθεροποιούν το σάκχαρο στο αίμα. Με τη σειρά του, η όλη αυτή διαδικασία εκκρίνει την ορμόνη της ευτυχίας. Και ευτυχία = no stress.
  • Σοκολάτα. Έρευνες έδειξαν ότι οι μικρές (δυστυχώς) ποσότητες σοκολάτας διώχνουν μακριά το υπερβολικό άγχος. Η βαλεριάνα και τα αντιοξειδωτικά που διαθέτει σου είναι πολύ χρήσιμα, αγχώδη μέλλουσα μαμά.

Μύρισε ένα τριαντάφυλλο
Η όσφρηση την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι η αίσθηση που υπερ-λειτουργεί. Μία ωραία μυρωδιά σε χαλαρώνει, σε ηρεμεί, σε κάνει καλύτερη. Έτσι, λοιπόν, αν βρεθείς έξω από ένα ανθοπωλείο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.

Χαμογέλασε
Χωρίς λόγο και αφορμή. Όπως κάθεσαι αυτή τη στιγμή στο γραφείο, σκάσε ένα χαμόγελο στη διπλανή σου. Ή βάλε ένα βιντεάκι που σε κάνει να γελάς. Θα αποφορτιστείς και (επιτέλους) θα λειτουργήσεις καλύτερα.

And More