Απόδραση τώρα!

Χρειάζεσαι επειγόντως ένα διάλειμμα από τις υποχρεώσεις, αλλά δεν το τολμάς γιατί το άγχος και οι ενοχές δεν στο επιτρέπουν. Η σωστή προετοιμασία είναι το παν.

Ένα ολιγοήμερο ταξίδι σίγουρα θα σε ανανεώσει. Η ζωή δε σταματάει γιατί έγινες μητέρα, αν το οργανώσεις σωστά θα γυρίσεις με γεμάτες μπαταρίες…
Ξεκίνα ορίζοντας την ημερομηνία!
Διάλεξε ένα Σαββατοκύριακο λαμβάνοντας υπόψη το πρόγραμμα του συντρόφου σου, ώστε να του είναι πιο εύκολο να σε… αντικαταστήσει κατά την απουσία σου. Φρόντισε να είναι ημέρες που δε θα έχει μεγάλο φόρτο εργασίας ή που τα παιδιά δε θα έχουν πολλές υποχρεώσεις στο σχολείο ή σε άλλες δραστηριότητες.
Κανόνισε τα οικονομικά
Όσο νωρίτερα το σχεδιάσεις, τόσο περισσότερα χρήματα θα καταφέρεις να εξοικονομήσεις γι’ αυτό το σκοπό. Κάνε ένα πλάνο με τα έξοδα του ταξιδιού και προσπάθησε να αποταμιεύσεις το ποσό που απαιτείται, χωρίς να στερηθείς εσύ ή η οικογένεια σου πράγματα απαραίτητα. Ο οικογενειακός προϋπολογισμός θα μπορέσει να αντέξει μια απόδραση για λίγα 24ώρα αν έχεις ψάξει για προσφορές και φτηνούς προορισμούς.
Διάλεξε την παρέα σου
Μόνη σου ή με τις φίλες σου; Αποφάσισε τι έχεις περισσότερη ανάγκη. Θες να χαλαρώσεις ή νοσταλγείς ατελείωτες ώρες κουτσομπολιού με τα κορίτσια; Αν αποφασίσεις να πας με παρέα, σκέψου πως ο αριθμός των ατόμων πρέπει να είναι λειτουργικός. Πέντε γυναίκες για παράδειγμα, πιθανότατα δε χωρούν σε ένα δωμάτιο και προφανώς θα αυξήσει τον επιμερισμό των εξόδων.
Σχεδίασε το σωστά
Προτίμησε προορισμούς που προσφέρουν ποικιλία σε δραστηριότητες. Ειδικά αν δεν σκοπεύεις να ταξιδέψεις μόνη, φρόντισε να υπάρχουν επιλογές για σένα και όλες τις φίλες σου προκειμένου να διασκεδάσετε όλες και να περάσετε τόσο καλά ώστε να το επαναλάβετε με την πρώτη ευκαιρία. Εξέτασε προσφορές και πακέτα σε ταξιδιωτικά γραφεία ή σε σχετικά sites στο internet.
Προετοιμάσου
Ξεπέρασε τις τύψεις και το άγχος πως αν λείψεις δύο μέρες όλα θα πάνε στραβά. Δείξε εμπιστοσύνη στο σύντροφό σου. Σίγουρα θα καταφέρει να επιβιώσει ένα Σαββατοκύριακο μακριά σου, όσο κι αν δυσκολευτεί. Άφησέ του μια λίστα με όσα πρέπει να γίνουν κατά την απουσία σου.

Προσπάθησε να μην τον φορτώσεις πολύ, έχοντας φροντίσει από πριν να τον απαλλάξεις από μικρές καθημερινές αγγαρείες. Το πλύσιμο των πιάτων ας πούμε μπορεί εύκολα να αποφευχθεί με τη χρήση πλαστικών. Έτσι, απομακρύνεται και το ενδεχόμενο να θρηνήσεις το καλό σου σερβίτσιο ή να βρεις το απόλυτο χάος στο νεροχύτη σου επιστρέφοντας!

Read More

And More