Δεύτερη εγκυμοσύνη: 5 πράγματα που θα είναι διαφορετικά και πρέπει να τα γνωρίζεις

Δεύτερη εγκυμοσύνη. Δεύτερη φορά που ο πελαργός ετοιμάζεται να σας επισκεφτεί. Δεύτερη φορά που για τους επόμενους μήνες η καθημερινότητα σου θα είναι διαφορετική και γεμάτη από ανυπομονησία. Ανυπομονησία να φέρεις το μωρό σου στον κόσμο αυτό και να το φυλάξεις στην αγκαλιά σου. Και λιγότερο άγχος. Ευτυχώς. Είναι και αυτή μία από τις αλλαγές που πρόκειται να βιώσεις την δεύτερη φορά που είσαι έγκυος. Ποιες είναι οι υπόλοιπες;

Θα κουραστείς περισσότερο
Ξεκινάμε από τις δυσκολίες για να φτάσουμε στα πιο εύκολα και χαρμόσυνα. Αυτή τη φορά, δεν είσαι μόνη σου, αλλά έχεις να φροντίσεις και το πρώτο σου παιδί, το οποίο, ανάλογα την ηλικία που βρίσκεται, έχει τις δικές του ανάγκες. Και ξέρεις ποιο άτομο μέσα στο σπίτι πρόκειται να τις ικανοποιήσει: εσύ. Τρεχάτε ποδαράκια μου! Φρόντισε, λοιπόν, να μοιράσεις από νωρίς τις βασικές δουλειές σε εσένα και το σύζυγο σου, για να κάνεις και εσύ ένα διάλειμμα.

Αισθάνεσαι καλύτερα τις ανάγκες του μωρού
Την πρώτη φορά, δεν είσαι σε θέση να αναγνωρίσεις τις κινήσεις του εμβρύου. Πιστεύεις ότι μπορεί να είναι αέρια ή κάτι που απλά ταλαιπωρεί το στομάχι σου. Την δεύτερη φορά όμως, καταλαβαίνεις αμέσως πότε κινείται το μωρό. Μιλάει η εμπειρία και η λογική. Και όχι η ανυπομονησία. Εμπιστεύσου την!

Θα κάνεις οικονομία
Βασικό. Ειδικά, τις εποχές που ζούμε. Στην πραγματικότητα, επειδή γνωρίζεις πλέον τις ανάγκες σου στην πράξη, ξέρεις έμπρακτα τι χρειάζεται μία μαμά σε ενδιαφέρουσα. . Για παράδειγμα, δεν θα είναι απαραίτητο να προμηθευτείς αμέτρητα μπλουζάκια, πιτζαμάκια και κάθε λογής βρεφικό αντικείμενο. Τα βασικά στη Shopping List σου και από εκεί στο σπίτι σου. Άσε που ακόμα και το βαλιτσάκι του μαιευτηρίου θα είναι πιο ελαφρύ και μικρό σε χωρητικότητα. 

Ο ύπνος σου θα έχει πιο μικρή διάρκεια, αλλά θα είναι αρκετά ευχάριστος
Μπορεί το σώμα σου να είναι αρκετά συνηθισμένο στη διαδικασία της εγκυμοσύνης, όμως, το γεγονός ότι θα ξυπνάς λιγότερες φορές, για να πας στην τουαλέτα, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα ξυπνάς λιγότερο γενικά. Λίγο το μικρό σου που θα θέλει τη συντροφιά σου, λίγο οι ανησυχίες του από τον εφιάλτη που είδε και τα διαλείμματα στον ύπνο συνεχίζονται.

Ο τοκετός θα είναι πιο σύντομος
Και πιο εύκολος. Και αυτό από μόνο του είναι άκρως θετικό. Σύμφωνα με μία μελέτη, ο τοκετός των γυναικών που έφεραν στον κόσμο το πρώτο τους παιδί διήρκησε κατά μέσο όρο 9 ώρες, ενώ αντίθετα στο δεύτερο παιδί, ο χρόνος μειώθηκε στις 5 ώρες κατά μέσο όρο. 

(*πηγή φωτογραφιών: iStock)

And More