Εγκυμοσύνη: 5 λόγοι που κάνουν το καλοκαίρι την ιδανική εποχή για τις μέλλουσες μαμάδες

Υψηλές θερμοκρασίες, υπερβολική ζέστη, αεράκι σπάνιο και όμως τόσο δροσερό. Ναι, αν έμαθες πριν από λίγους μήνες ότι θα γίνεις μαμά, τότε ενα μεγάλο διάστημα της εγκυμοσύνης σου θα το περάσεις τους καλοκαιρινούς μήνες. Ίσως, αυτό να σε αγχώνει. Δεν χρειάζεται, όμως. Γιατί, το καλοκαίρι μπορεί να αποδειχτεί η πιο ωραία εποχή για να περάσεις την εγκυμοσύνη σου. Αμέ! 

Ευκαιρία να αθληθείς ευχάριστα. Το περπάτημα και το κολύμπι είναι οι δυο καλύτεροι φίλοι μιας εγκυμονούσας. Και τα δύο πρόκειται για χαμηλής πρόσκρουσης άθληση, παρέχουν μεγάλα καρδιακά οφέλη και είναι η τέλεια δικαιολογία για να βγεις έξω για λίγο φρέσκο ​​αέρα. Κράτησε στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι έρευνες δείχνουν πως αυτού του είδους η άσκηση προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία τόσο της μητέρας όσο και του μωρού, συμπεριλαμβανομένης της παροχής περισσότερου οξυγόνου στους μύες και στους ιστούς της μητέρας και επομένως και στο μωρό μέσω του πλακούντα. 

Μην υποτιμάς τη βιταμίνη D. Η ανεπάρκεια βιταμίνης D είναι πολύ συχνή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ενώ, είναι πολύ σημαντικό να μην εκτίθεσαι πολύ στον ήλιο και να φοράς πάντα αντηλιακό, μερικά λεπτά στον ήλιο θα εκθέσουν το δέρμα σου στις ακτίνες UV, κάνοντάς το να παράγει μεγαλύτερη ποσότητα της συγκεκριμένης βιταμίνης. 

Φρούτα και λαχανικά… φρέσκα και μπροστά σου. Ξέρεις πολύ καλά πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν τα θρεπτικά συστατικά, τόσο στην υγεία σου αλλά και στην υγεία του μωρού σου. Γεμάτα με βιταμίνες και σημαντικά θρεπτικά συστατικά όπως οι υδατάνθρακες που δίνουν ενέργεια και σε γεμίζουν με φυτικές ίνες, τα φρούτα και τα λαχανικά είναι σημαντικά για ένα υγιές μωρό. Πίστεψε με, αυτή την εποχή θα βρεις όλα όσα χρειάζεσαι. Κεράσια, καρπούζι, βερίκοκα, ροδάκινα, πεπόνι και η λίστα συνεχίζεται. 

Οι πιθανότητες για βρογχιολίτιδα μειώνονται. Πρόκειται για μία αρκετά μεταδοτική νόσο, ειδικά στα μικρά μωρά.  Η πιο επικίνδυνη εποχή για την βρογχιολίτιδα είναι γενικά από τον Οκτώβριο έως τον Μάιο. Έτσι, τα μωρά που γεννιούνται κατά τους θερμότερους μήνες είναι λιγότερο πιθανό να κολλήσουν.

Η ιδανική περίοδος για… διακοπές. Το ξέρεις και το περιμένεις. Το καλοκαίρι είναι η εποχή που παίρνεις συνήθως την άδειά σου και φεύγεις για λίγο από την εργασία σου, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί πολύ αναγκαίο, ειδικά αν είσαι στους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης σου και τα συμπτώματα της σε έχουν καταβάλει σωματικά. 

 

And More