Εγκυμοσύνη: Εύκολες ασκήσεις για να αντιμετωπίσεις τους πόνους στη μέση, στην πλάτη και στον αυχένα!

H περίοδος της εγκυμοσύνης χαρακτηρίζεται, συνοπτικά, από: ευτυχία, προσμονή, λίγο άγχος και μερικούς πόνους. Ευτυχία, γιατί θα δώσεις ζωή σε ένα μικρό πλασματάκι. Προσμονή, επειδή περιμένεις το μικρό σου πρίγκιπα ή τη μικρή σου νεράιδα πως και πως. Άγχος, γιατί πιθανότατα είναι η πρώτη φορά που βιώνεις αυτές τις αλλαγές. Πόνους σε μερικά σημεία του σώματος, επειδή, πλέον, κουβαλάς πάνω σου άλλο ένα μικρό ανθρωπάκι.

Οι πιο συνηθισμένοι πόνοι αφορούν: την περιοχή της μέσης, της πλάτης, αλλά και του αυχένα. Αν και ο πόνος στην πλάτη μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε στιγμή της εγκυμοσύνης, η πιο συνηθισμένη περίοδος είναι εκείνη του τρίτου τριμήνου, διάστημα, στο οποίο, το μωρό αναπτύσσεται. Οι πόνοι, στην περιοχή της μέσης, εμφανίζονται, κατά τη διάρκεια του 5ου μήνα της εγκυμοσύνης. Συνήθως, ο πόνος οφείλεται σε δυσλειτουργία των μυών, τη μεταβολή του κέντρου βάρους του σώματος, αλλά και στην αύξηση του βάρους του εμβρύου. Τέλος, οι πόνοι στον αυχένα, εμφανίζονται κυρίως το τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, στιγμή, κατά την οποία το βάρος του εμβρύου αυξάνεται, με αποτέλεσμα η στάση του σώματος να αλλάζει και το βάρος στη σπονδυλική στήλη να αυξάνεται.

Η αντιμετώπιση των συνηθισμένων, αυτών, πόνων βρίσκεται στη γυμναστική. Σήμερα, λοιπόν, η, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μάντη Περσάκη, θα δείξει στην παρέα του TLife, μερικές ασφαλείς ασκήσεις, που μπορείς να κάνεις, αν είσαι έγκυος, ακόμα και στο σπίτι σου.

Τι χρειάζεται να κάνεις;

  • Να εκτελείς τις ασκήσεις με προσοχή και χωρίς βιασύνη.
  • Να ακολουθείς πιστά, τον τρόπο που σου δείχνει η Μάντη, μέσα από τις φωτογραφίες.
  • Να φορέσεις τα αθλητικά σου. Ξεκινάμε!

Άσκηση 1

Σε θέση οκλαδόν, πλάτη ίσια, πιέζουμε το κεφάλι μας στο πλάι για 30″ στην κάθε πλευρά.

Άσκηση 2

Χέρια ενωμένα , τεντωμένα πάνω από το κεφάλι, διατείνουμε για 30″ στην κάθε πλευρά.

Άσκηση 3

Σε τετραποδική θέση κάνουμε καμπουρίτσα και προς τα μέσα για 30″.

Άσκηση 4

Χέρια ανοιχτά στο πλάι, ρίχνουμε τα πόδια ενωμένα και λυγισμένα στο πλάι για 30″ στην κάθε πλευρά.

Άσκηση 5

Κρατάμε πόδια στο στήθος και μένουμε για 30″.

Διάταση

Χέρια, ενωμένα και τεντωμένα μπροστά. Διατείνουμε για 30″.

And More