Επιστροφή στη δουλειά; Μυστικά που δεν θα σου πει κανείς!

Τελείωσε η άδεια μητρότητας και επιστρέφεις στη δουλειά; Ιδού οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσεις σε κάθε επίπεδο! Μυστικά που θα σε κάνουν να εκπλαγείς και δεν τολμά να σου πει κανείς!

1. Δεν θα μπορείς να τα προλάβεις όλα
Μπορεί όσο απείχες από τη δουλειά σε άδεια μητρότητας να κατάφερνες να τα βάλεις όλα σε μια τάξη, όμως η επιστροφή στη δουλειά θα σημάνει σημαντικές ανακατατάξεις στο ωράριό σου αλλά και εκπλήξεις που δεν θα μπορείς πάντα να διαχειριστείς. Για παράδειγμα όσο κι αν τα χεις προσχεδιάσει μπορεί μια μέρα να μη μπορεί η πεθερά ή μητέρα να κρατήσει το παιδί και δυστυχώς ίσως ο εργοδότης σας να μην είναι τόσο ευέλικτος ώστε αν δεχτεί να δουλέψεις από το σπίτι. Θα πρέπει να βρεις νταντά και ούτως καθ εξής. Μπορεί να αργείς τα πρωινά γιατί το μωρό δεν θα σου κάνει το χατήρι να φάει στην ώρα του ή μπορεί να ανεβάσει πυρετό. Όλα αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα και θα πρέπει να τα αντιμετωπίζεις με… στωικότητα!

2. Τα παλιά σου ρούχα της δουλειάς πιθανόν δεν σου κάνουν
Με προσεκτική διατροφή και ειδικά αν θηλάζεις θα καταφέρεις να χάσεις τα κιλά της εγκυμοσύνης, ειδικά εάν είναι λίγα όμως μέχρι τότε ενδεχομένως να μην σου κάνουν τα ρούχα που φόραγες πριν το μωρό στη δουλειά σου. Οπότε πρέπει να υπολογίσεις ένα έξοδο ακόμα στο να αγοράσεις μερικά κατάλληλα ρούχα.

3. Ο χρόνος που περνάς στα Μέσα Μεταφοράς μπορεί να σου φανεί ευλογία! Και όμως ίσως να είναι από τις λίγες στιγμές που θα μπορείς να χαλαρώσεις (ναι, να χαλαρώσεις ακόμα και στο πιο γεμάτο λεωφορείο) χωρίς υποχρεώσεις, χωρίς μωρά να κλαίνε, χωρίς να χρειάζεται να πλένεις μπιμπερόν ή να βάζεις πλυντήρια. Η καλή μουσική θα σε κάνει να νιώθεις καλύτερα έστω και για λίγο!

4. Θα κατανοήσεις καλύτερα την έννοια του ποιοτικού χρόνου
Δουλεύοντας μακριά από το παιδί θα κατανοήσεις καλύτερα ότι τελικά μεγαλύτερη σημασία έχει το τι κάνεις μαζί με το παιδί σου παρά το πόσες ώρες του διαθέτεις. Εάν γυρνώντας από τη δουλειά το μωρό σου έχει την αμέριστη προσοχή σου είναι καλύτερο από το να του διαθέτεις όλη τη μέρα αλλά να μην κάνετε τίποτα μαζί.

5. Τα σαβατοκύριακα θα θέλεις να… αράξεις!
Και είναι φυσικό αφού το μόνο που θα θες είναι να κοιμηθείς λίγο πιο αργά, να φας, να βουλιάξεις στον καναπέ και γενικά να μην κάνεις τίποτα φορτικό!

6.Θα νιώθεις πιο αποδοτική στη δουλειά σου!
Έχοντας φέρει σε πέρας τοκετό, θηλασμό, κλάματα και ξενύχτια η δουλειά θα σου φανεί παιχνιδάκι και μάλιστα πολλές φορές θα σου δίνει την αίσθηση της απελευθέρωσης από τα οικογενειακά βάρη. Ενδεχομένως το ότι απέκτησες παιδί μπορεί να σε κάνει λιγότερο φιλόδοξη σε σχέση με την καριέρα σου καθώς πλέον αλλάζουν οι προτεραιότητες στη ζωή σου.

And More