Γυμναστική στην εγκυμοσύνη: Τα οφέλη που πρέπει να γνωρίζεις

Είσαι έγκυος και για αυτό σου αξίζουν συγχαρητήρια! Γιατί, αφενός προσπάθησες πολύ μέχρι το τεστ εγκυμοσύνης να βγει θετικό και αφετέρου γιατί το ήθελες πάρα πολύ. Όπως γνωρίζεις, η καθημερινότητα μίας μέλλουσας μαμάς είναι αρκετά διαφορετική. Το πρόγραμμα, οι συνήθειες, το διατροφικό σου μενού, οι αντοχές σου αλλάζουν και ενδεχομένως δοκιμάζονται. Υπάρχουν μερικές συνήθειες που καλό είναι να κρατήσεις όσο βρίσκεσαι σε ενδιαφέρουσα. Μία από αυτές η γυμναστική. Για δες τα οφέλη της…

Ανακουφίζει από τους πόνους σε πλάτη με μέση
Όσο το μωρό και η κοιλιά σου μεγαλώνουν, η στάση του σώματος αλλάζει. Γιατί, πλέον οι πλάτες σου έχουν να κουβαλήσουν δύο γλυκές ψυχές. Η σωστή γυμναστική μπορεί να ενδυναμώσει τους μύες στην περιοχή της κοιλιάς και φυσικά τους ραχιαίους. Έτσι, ο πόνος που θα αισθανθείς θα έχει μικρότερη ένταση και το χαμόγελο στα χείλη μεγαλύτερη διάρκεια.

Σώζεις τον ύπνο σου
Όσο είσαι έγκυος, έχεις ανάγκη από ποιοτικό ύπνο. Κάτι που, όμως, φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολα, αφού οι ναυτίες και οι κλωτσιές από το μωρό σου το διάστημα που προσπαθείς να ξεκουραστείς δεν βοηθούν αυτή τη γλυκιά συνήθεια. Η γυμναστική έρχεται να σε βοηθήσει και σε αυτόν τον τομέα. Σύμφωνα με νέες έρευνες, όσες μέλλουσες μαμάδες γυμνάζομαι τουλάχιστον τέσσερις ώρες πριν οδηγηθούν στην κρεβατοκάμαρα τους, απολαμβάνουν ύπνο σαν… πουλάκια. 

Τονώνεις τη διάθεση σου
Εκτός από το σώμα, η γυμναστική φροντίζει και την ψυχική σου υγεία. Λίγο η απότομη αλλαγή στην καθημερινότητα σου, λίγο οι ορμόνες σου που κάνουν πάρτυ, ε, δεν θέλει και πολύ από happy να γίνεις down. Βγες για περπάτημα, πάρε τις ανάσες σου, δοκίμασε ακόμα και μαθήματα Yoga και θα μας θυμηθείς. 

Γλιτώνεις τη δυσκοιλιότητα
Μία απλή εικοσάλεπτη βόλτα στη γειτονιά αρκεί για να διεγείρεις το μεταβολισμό σου και σε συνδυασμό με σωστή διατροφή να αφήσεις τη δυσκοιλιότητα στην άκρη. Μην το υποτιμάς! Η δυσκοιλιότητα αποτελεί ένα από τα συχνότερα προβλήματα που καλείται να διαχειριστεί η μέλλουσα μαμά με τη λύση του να μην είναι και τόσο εύκολη. 

Μειώνεις την πιθανότητα να έχεις επιπλοκές στον τοκετό
Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό. Σύμφωνα με μία σχετική μελέτη, οι γυναίκες που ασκούνταν τρεις φορές την εβδομάδα εμφάνισε λιγότερα προβλήματα τόσο κατά την περίοδο της κύησης όσο και την στιγμή του τοκετού.
Μην το σκέφτεσαι! Συμβουλέψου αρχικά το γιατρό σου και στη συνέχεια έναν έμπειρο Fitness Trainer και επωφελήσου από όσα η γυμναστική στην εγκυμοσύνη σου προσφέρει.

(*πηγή φωτογραφιών: iStock)

And More