Ναυτίες στην εγκυμοσύνη: Οι τροφές που θα σε ανακουφίσουν…

Ναι, η στιγμή που εσύ θα είσαι στο μαιευτήριο και το μωράκι σου έτοιμο να βγει από την κοιλιά σου για να ανακαλύψει τον κόσμο είναι σίγουρα μία από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές στη ζωή κάθε μαμάς. Πριν, όμως, από αυτό σε περιμένουν 9 μήνες που, εκτός από ανυπομονησία, “κρύβουν” και μερικές δυσκολίες. Μία από αυτές οι ναυτίες. Κάνουν την εμφάνιση τους αρκετά συχνά κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου και ζητούν λύση. Για να ηρεμήσεις και να συνεχίσεις την κύηση χωρίς προβλήματα. Σύμμαχος σου και σε αυτό η διατροφή γενικότερα και οι παρακάτω τροφές ειδικότερα!

Μπανάνα
Βρίσκεται στο καλάθι με τα φρούτα όλο το χρόνο. Έχει έντονο χρώμα, απολαυστική γεύση, είναι θρεπτική και πλούσια σε κάλιο. Κράτησε την τελευταία πληροφορία στο μυαλό σου. Ο πιο συχνός λόγος εμφάνισης ναυτίας είναι η απότομη μείωση των επιπέδων καλίου στο σώμα. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι μία μπανάνα για δεκατιανό, πρωινό ή ενδιάμεσο σνακ, μπορεί να μειώσει αποτελεσματικά αυτό το τόσο ενοχλητικό συναίσθημα.

Φρυγανιά
Πολλές φορές, η ζαλάδα που μας καταπονεί οφείλεται στην υπερσυγκέντρωση υγρών στην περιοχή του στομάχου. Μία ή δύο φρυγανιές είναι η καλύτερη λύση. Άσε που έχουν λιγότερες θερμίδες από το λευκό ψωμί και έτσι έχεις με έναν σμπάρο δύο τρυγόνια. Από τη μία, ανακουφίζεις το στομάχι σου και από την άλλη φροντίζεις και ο αριθμός της ζυγαριάς να μην ξεφύγει όσο περιμένεις το μικρό σου.

Ξηροί καρποί
Δεν είναι λίγες οι φορές που η ναυτία είναι αποτέλεσμα της έλλειψης πρωτεΐνης. Για αυτό, θα πρέπει να έχεις πάντα μαζί σου κάτι που θα σου εξασφαλίσει πρωτεΐνη και ενέργεια. Τι καλύτερο, λοιπόν, από λίγους ανάλατους ξηρούς καρπούς που μην μου πεις ότι με τόσους μήνες σε καραντίνα δεν έχεις στην κουζίνα σου;

Μήλο
Τελικά, ένα μήλο την ημέρα (και) την ναυτία κάνει πέρα. Πλούσιο σε φυτικές ίνες, θρεπτικά συστατικά και γεύση, το κόκκινο ή πράσινο φρούτο που νοστιμίζει κάθε εποχή, δίνει λύση στα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει συχνά το στομάχι μίας μέλλουσας μαμάς και εκείνη μπορεί να κάτσει αναπαυτικά στον καναπέ της, χωρίς να την ενοχλήσει τίποτα και κανείς.

Τζίντζερ
Ίσως σου φαίνεται αρκετά καυτερό, όμως, δεν χρειάζεται να το καταναλώσεις σε μεγάλες ποσότητες. Ένα κουταλάκι του γλυκού στο ζεστό σου ρόφημα αρκεί για να σε κάνει να ξεχάσεις την ναυτία και να ενισχύσεις συνάμα και το ανοσοποιητικό σου. 

Κοτόπουλο
Είναι μία από τις πιο σταθερές και “ανακουφιστικές” τροφές που μπορείς να δοκιμάσεις. Όχι, μόνο όσο είσαι σε ενδιαφέρουσα. Πλούσια σε βιταμίνη Β6, η συγκεκριμένη τροφή – ειδικά, αν την απολαύσεις σκέτη χωρίς κάποια σος ή dressing – μπορεί να εξαφανίσει την ναυτία στο πι και φι.

 

 

And More