Νέα έρευνα “βλέπει” το φύλο του μωρού… πριν μείνεις έγκυος!

Πολλές είναι οι… παραδοσιακές θεωρίες που περιβάλλουν την εγκυμοσύνη και αφορούν το φύλο του μωρού! Οι “προβλέψεις” που έκανε η γιαγιά σου σε σχέση με το σχήμα της κοιλιάς σου, που αν είναι στρογγυλή τότε θα κάνεις αγόρι, ενώ αν είναι μυτερή θα γεννήσεις κορίτσι, είναι βαθιά ριζωμένες ιδέες στην παράδοσή μας, όπως και διάφορες άλλες, ανάμεσά τους το τεστ με την κρεμασμένη βέρα, οι τροφές που προτιμάς να τρως, το σημείο του σώματος που συσσωρεύονται τα κιλά της εγκυμοσύνης και ούτω καθεξής! Καιρός, όμως, να στηρίξουμε όλες αυτές τις προβλέψεις και σε κάποια επιστημονικά δεδομένα, μιας και νέα έρευνα καταδεικνύει την αρτηριακή πίεση της γυναίκας ως ισχυρή ένδειξη του φύλου του μωρού!

Σύμφωνα με την καναδική έρευνα που διενεργήθηκε στο νοσοκομείο Mount Sinai του Τορόντο, η αρτηριακή πίεση της γυναίκας στις περίπου 26 εβδομάδες πριν τη σύλληψη προβλέπει αν θα φέρει στον κόσμο κοριτσάκι ή αγοράκι. Η υψηλότερη πίεση είναι ένδειξη κύησης αγοριού, ενώ η χαμηλότερη υποδεικνύει πως πρόκειται για αγόρι.

“Όταν μια γυναίκα μένει έγκυος, το φύλο του εμβρύου καθορίζεται από το κατά πόσο το σπέρμα του πατέρα παρέχει ένα X ή Y χρωμόσωμα και δεν υπάρχει καμία απόδειξη πως αυτή η πιθανότητα διαφοροποιείται στους ανθρώπους” επισημαίνει o επικεφαλής της μελέτης και ενδοκρινολόγος, Dr. Ravi Retnakaran, και συνεχίζει: “Αυτή η έρευνα προτείνει πως είτε η χαμηλότερη συστολική πίεση είναι ενδεικτική της φυσιολογίας της μητέρας, η οποία συντελεί λιγότερο στην επιβίωση του αρσενικού εμβρύου ή η υψηλότερη πίεση πριν την εγκυμοσύνη είναι λιγότερο εποικοδομητική για το θηλυκό έμβρυο”.

Οι 1411 συμμετέχουσες στην έρευνα ήταν όλες πρόσφατα παντρεμένες γυναίκες από την Κίνα, οι οποίες προσπαθούσαν να μείνουν έγκυες. Η αρτηριακή πίεσή τους ελέγχθηκε στις 26 εβδομάδες πριν τη σύλληψη και τελικώς γέννησαν 739 αγόρια και 672 κορίτσια.

Read More

And More