Οι 7 πιο συχνές απορίες που έχει μία έγκυος

Ναι, είσαι έγκυος! Και για αυτό σήμερα εκτός από τα “συγχαρητήρια” που σου αξίζουν και τα δικαιούσαι, έχουμε ετοιμάσει ένα ακόμη θέμα με στόχο να σε βοηθήσει και να σε χαλαρώσει. Γιατί, όπως πολύ καλά γνωρίζεις, οι εννέα μήνες μίας εγκυμοσύνης είναι γεμάτοι από χαρά, ανυπομονησία, αλλά και άγχος και απορίες. Σήμερα, λοιπόν, θα επικεντρωθούμε στο τελευταίο και πιο συγκεκριμένα στις πιο συχνές απορίες που έχει μία μαμά σε ενδιαφέρουσα. Για δες… 

Πότε θα νιώσω το μωρό μου να κινείται;
Είναι μία σημαντική στιγμή για εσένα και την πορεία της εγκυμοσύνης. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η “επιτάχυνση εμβρύου”, όπως ονομάζεται επιστημονικά η κίνηση του μωρού σου στην κοιλιά, θα πραγματοποιηθεί κάπου ανάμεσα στην 18η και 22η εβδομάδα κύησης, αν και μερικές γυναίκες μπορεί να την αισθανθούν λίγο νωρίτερα. 

Μετράω την εγκυμοσύνη σε μήνες ή εβδομάδες;
Ένα δίλημμα που έχει και αυτό τη σημασία του. Υπάρχει, όμως, ξεκάθαρη απάντηση – ευτυχώς. Η μέτρηση της εγκυμοσύνης σου σε εβδομάδες είναι πιο ακριβής. Και αυτό γιατί αφενός θα καταλάβεις καλύτερα πότε τελειώνει και αρχίζει το κάθε τρίμηνο και αφετέρου θα έχεις μία καλύτερη επίγνωση του πότε το μωρό ετοιμάζεται να βγει στον κόσμο αυτό. 

Μπορώ να πίνω κανονικά το καφεδάκι μου;
Είναι το αγαπημένο σου ρόφημα. Αυτό που σε “ξυπνάει” το πρωί και ενεργοποιεί το μεταβολισμό σου. Αυτό που συνοδεύει με το άρωμα του το απόγευμα και τις χαλαρές σου στιγμές. Μπορείς, όμως, να συνεχίσεις να το κάνεις; Την απάντηση στο ερώτημα αυτό θα σου την δώσει ο προσωπικός σου γιατρός που γνωρίζει το ιστορικό, καθώς οι έρευνες στο διαδίκτυο δεν είναι και τόσο ξεκάθαρες. 

Πόσα κιλά καλό είναι να πάρω κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;
Είναι ένα θέμα που σε δεύτερη φάση σε απασχολεί. Γιατί, το πρωταρχικό σου μέλημα είναι το μωρό που αυτή τη στιγμή μεγαλώνει στην κοιλιά σου. Αν και η απάντηση ξεκινά από τα 10 κιλά και ολοκληρώνεται κάπου στα 13-14, εσύ δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι για τίποτα. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, όπως και οι διατροφικές του συνήθειες.

Μπορώ να βάψω τα μαλλιά μου;
Θες την περιποίηση και την Good Hair Day μέσα σου και πολύ κάνεις. Το μυστικό είναι η βαφή να μην έρθει σε άμεση επαφή με τη ρίζα του κεφαλιού σου. Ρώτα έναν ειδικό και αφέσου στα χέρια του. Ξέρει σίγουρα καλύτερα από εμένα και εσένα…

Μπορώ να πίνω αλκοόλ;
Σε αυτό το ερώτημα, η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Όχι. Οι επιστήμονες δεν το θέλουν όσο είσαι έγκυος και εσύ καλό είναι να τους ακούσεις. Το πρώτο διάστημα, βέβαια, μπορείς να απολαύσεις μπίρα χωρίς αλκοόλ για να συνηθίσεις ευκολότερα τη μετάβαση.

Το σεξ είναι επικίνδυνο;
Μέχρι ο γιατρός σου να πει το αντίθετο, το σεξ είναι μια υπέροχη στιγμή ανάμεσα στην έγκυο γυναίκα και τον σύζυγό της. 

(*πηγή φωτογραφιών: iStock)

And More