Πέντε απλοί τρόποι να κάνεις οικονομία στη διάρκεια της εγκυμοσύνης!

Όταν ένα μωρό είναι στο… δρόμο, ποιος γονιός δεν αγχώνεται; Όλες οι μέλλουσες μητέρες και φυσικά οι soon to be μπαμπάδες ξεκινούν από πολύ νωρίς να έχουν ανησυχίες σχετικά με το μέλλον της οικογένειάς τους και κυρίως με τα οικονομικά τους.

Αν ανήκεις κι εσύ σε αυτή την κατηγορία, κανένα πρόβλημα! Είναι απολύτως φυσικό να το σκέφτεσαι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γεμίζεις ανασφάλεια και να τρομοκρατείσαι! Είναι εφικτό να εξοικονομήσεις κάποια χρήματα (και) κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ακόμα κι αν χρειαστεί να παρατείνεις την άδειά σου και να μείνεις στο σπίτι λίγο παραπάνω τον πρώτο καιρό απ’ ό, τι περίμενες.

Παρακάτω μπορείς να πάρεις μερικές ιδέες για το πώς θα “μαζέψεις” τα οικονομικά σου, ενώ προετοιμάζεσαι για τον ερχομό του μωρού!

Ενημερώσου για τις ημέρες άδειας που σου αναλογούν!
Το βασικό είναι να γνωρίζεις τι χρήματα θα μπαίνουν στο σπίτι αυτό το διάστημα. Ευτυχώς, τόσο κατά τη διάρκεια της άδειας εγκυμοσύνης, όσο και της λοχείας πληρώνεσαι κανονικά.

♦ Κάνε οπωσδήποτε προϋπολογισμό!
Αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό βήμα. Όπως πρέπει να γνωρίζεις τα χρήματα που παίρνεις, έτσι πρέπει να υπολογίσεις και τα χρήματα που σου φεύγουν. Πάρε λοιπόν χαρτί και μολύβι και άρχισε τις προσθέσεις και τις… αφαιρέσεις.

♦ Σκέψου πού μπορείς να κάνεις οικονομία!
Υπάρχουν σίγουρα πολλά πράγματα που δεν σου είχαν περάσει απ’ το μυαλό έως τώρα. Από το άφθονο φαγητό που μπορεί να πηγαίνει χαμένο καθημερινά, μέχρι τα 15 τζιν εγκυμοσύνης που θέλεις να αγοράσεις, αλλά είναι βέβαιο ότι δεν χρειάζεσαι. Θυμήσου ότι όσο περισσότερα χρήματα εξοικονομήσεις αυτή την περίοδο, τόσο πιο ασφαλής θα αισθάνεσαι όταν έρθει το μωρό.

♦ Κόψε τις άσκοπες συνδρομές!
Αν πληρώνεις ετήσιες συνδρομές σε “τσιμπημένα” γυμναστήρια ή yoga classes που αυτήν την περίοδο σου είναι αχρείαστα, μπορείς να κάνεις μια μικρή παύση.

♦ Δανείσου κάποια πράγματα από φίλες ή συγγενείς!
Είναι πολύ πιθανό στο άμεσο περιβάλλον σου να υπάρχει έστω και μία μαμά με μεγαλύτερο παιδί. Πράγματα λοιπόν, όπως βιβλία και DVD εγκυμοσύνης ή αποστειρωτές μπουκαλιών, βρεφικές ζυγαριές και εξοπλισμό σαν τον μάρσιπο μπορείς να τα δανειστείς.

And More