Pets rock! Γιατί ένα κατοικίδιο θα κάνει καλό στην ψυχολογία και στην οικογένειά σου!

Εάν κάποτε στη ζωή σου ένας τετράποδος ή άλλος “φίλος” από το ζωικό βασίλειο σου έκανε συντροφιά τότε θα ξέρεις σίγουρα την αξία και το όφελος που αντλείς από τα κατοικίδια. Αν πάλι όχι, είσαι εργαζόμενη μαμά, η πίεση από τα παιδιά να πάρετε σκύλο ή άλλο ζωάκι είναι αφόρητη αλλά εσύ το σκέφτεσαι γιατί ο χρόνος σου σε πιέζει και το θεωρείς μπελά θα σου αλλάξουμε γνώμη!

Σκέφτεσαι ότι ένα κατοικίδιο σημαίνει παντού μαλλιά, περιττώματα, ζημιές, φροντίδα και γενικά άλλος ένας μπελάς στο κεφάλι σου! Και όμως, ένα κατοικίδιο, μικρό ή μεγάλο μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες σε μια οικογένεια και περισσότερο από όλους να ωφελήσει τη… μαμά!

Και ιδού τα συγκριτικά πλεονεκτήματα:

1. Ένας σκύλος σε μια οικογένεια σημαίνει αυτόματα περισσότερη άσκηση που μόνο καλό μπορεί να κάνει στην υγεία σου. Είτε τον πας μια βόλτα είτε τα σαββατοκύριακα πάτε πιο μακρινές εκδρομές για να τρέξει με τα παιδιά ένας σκύλος σημαίνει ότι απαραίτητα μία φορά τη μέρα θα πρέπει να βγεις έξω για να περπατήσεις τουλάχιστον 10 λεπτά μέχρι να κάνει την ανάγκη του! Άρα κερδίζεις χρόνο και από το γυμναστήριο!

2. Από την άλλη εάν αυτό είναι απαγορευτικό τότε μια γάτα, που δε χρειάζεται βόλτα είναι ό,τι ακριβώς σου ταιριάζει. Οι γάτες είναι χαδιάρες, ο χαλαρός ρυθμός τους σε παρασύρει να χαλαρώσεις και εσύ ενώ αποδεδειγμένα από μελέτες φαίνεται ότι το να χαϊδεύεις ένα κατοικίδιο ρίχνει την πίεση και ηρεμεί. Σίγουρα θα έχεις ακούσει ότι η παρουσία ενός κατοικιδίου στο σπίτι μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών επεισοδίων!

3. Το κατοικίδιο είναι ο καλύτερος φίλος της μαμάς! Και αυτό γιατί είναι πάντα εκεί, ακούει, υπακούει, καταλαβαίνει και φυσικά δε διαμαρτύρεται όταν του εξιστορείς τα βάσανα της ημέρας!Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τα παιδιά που σε ένα κατοικίδιο βρίσκουν τον πιο πιστό τους φίλο.

4. Τα κατοικίδια είναι προστάτες. Επειδή έχουν μεγάλη αντίληψη, όσφρηση, ακοή και όραση μπορούν να σε προειδοποιήσουν εάν κάτι δεν πάει καλά. Υπάρχουν άπειρες ιστορίες αλλά και βίντεο για γάτες και σκύλους που σώζουν παιδιά με την επέμβασή τους, πουλιά που μύρισαν μια φωτιά, οι σκύλοι είναι γνωστοί φύλακες του σπιτιού κ.ο.κ.

5. Ένα κατοικίδιο μπορεί να κάνει τους οικογενειακούς δεσμούς πιο ισχυρούς αφού μπορεί να φέρει πιο κοντά τους γονείς με τα παιδιά και τα παιδιά μεταξύ τους αφού είναι κοινός αποδέκτης αγάπης.

6. Το κατοικίδιο είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να εκπαιδεύσεις τα παιδιά σου ώστε να είναι υπεύθυνα αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του ζώου, να παίρνουν πολύτιμα μαθήματα ζωής που ίσως θα δυσκολευόσουν διαφορετικά να τους δώσεις και να εκτιμούν τη φύση και τους κανόνες της.

Και για να συνοψίσουμε, ιδού τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του σκύλου και της γάτας, τα δύο πιο συνηθισμένα κατοικίδια που αγαπούν τα παιδιά.

Σκύλος
1. Η βόλτα του είναι η γυμναστική σου
2. Είναι καλός με τα παιδιά
3. Προστατεύει την οικογένεια
4. Μπορεί να εκτελεί εντολές αν τον μάθεις

Γάτα
1. Σε ηρεμεί όταν την χαϊδεύεις.
2. Δε χρειάζεται βόλτα
3. Δεν είναι πολυέξοδη
4. Είναι εξαιρετικός σύντροφος για παιδιά με ειδικές δυσκολίες (π.χ υπερκινητικά, με ειδικές ανάγκες, με αυτισμό κ.ο.κ.)

ΓΥΝΑΙΚΑ 48 ΩΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ!! Πόσους ρόλους φοράει μια γυναίκα;
1. Time management tips για να οργανώσεις σωστά το χρόνο σου! [ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ]

2. Πώς να μετατρέψεις το πρωινό σου μακιγιάζ σε βραδινό μόνο με ένα μολύβι! [ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ]

3. OFFICE LOOKS: Τι να φορέσεις για να είσαι καλοντυμένη στο γραφείο! [ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ]

4. No time fitness routine! Μία άσκηση -μόνο- την ημέρα αρκεί… Έχεις 3 λεπτά; [ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ]

Read More

And More