Πρώτη εγκυμοσύνη: Μερικές πρακτικές συμβουλές για να περάσεις ευχάριστα

Τα καταφέρατε! Μετά από αρκετές προσπάθειες, το τεστ βγήκε θετικό και πλέον είναι επίσημο: Είσαι έγκυος! Σε εννέα μήνες η ζωή σου θα αλλάξει ολοκληρωτικά, αφού η αγκαλιά σου θα είναι γεμάτη από το μωρό και την αγάπη σου. Όμως, μέχρι να φτάσει η μέρα αυτή, έχεις αρκετές εβδομάδες μπροστά σου. Γιατί, όση χαρά σου φέρνει η είδηση της εγκυμοσύνης τόσο άγχος μέσα σου γεννά. Μην τρελαίνεσαι! Σήμερα, μοιραζόμαστε μαζί σου μερικά αρκετά πρακτικά tips που θα σου λύσουν τα χέρια!

Βγες έξω και πάρε τον αέρα σου
Η ηλιοφάνεια (τις λιγότερο θερμές ώρες της μέρας) βοηθά στην απορρόφηση του μαγνησίου που είναι εξαιρετικά πολύτιμο για την ανάπτυξη των ιστών του αλλά και του ασβεστίου που θα βοηθήσει το έμβρυο στο να δομήσει σωστά το σκελετό και τα δόντια του.

Κοιμήσου έξυπνα
Κοιμήσου στο πλάι και συγκεκριμένα από την αριστερή πλευρά. Αυτή η στάση επιτρέπει τη μεγαλύτερη πιθανή ροή αίματος προς τον πλακούντα. Άλλωστε το να κοιμηθείς ανάσκελα θα σε φέρει δυσφορία καθώς εμποδίζει το αίμα να πάει στην καρδιά.

Απόλαυσε (με την καρδιά σου) ένα χλιαρό μπάνιο
Το έμβρυο δεν μπορεί να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του, επομένως αν μπεις να μουλιάσεις σε μια καυτή μπανιέρα μπορεί να το βλάψει. Για να είσαι σίγουρη για τη θερμοκρασία του νερού, αν σε κάνει να ιδρώνεις, να νιώθεις ζάλη ή να κοκκινίζει το δέρμα σου το νερό είναι πολύ ζεστό για την περίπτωσή σου.

Μην παραμελήσεις την γυμναστική σου
Το να είσαι δραστήρια είτε κάνοντας καθημερινά έναν περίπατο είτε κολυμπώντας εκτός του ότι διευκολύνει τη κυκλοφορία του αίματος στο σώμα σου, απελευθερώνει και ορμόνες που σου ανεβάζουν τη διάθεση!

Γέμισε το πιάτο σου με τροφές που φροντίζουν εσένα και το έμβρυο
Κατανάλωσε «λιπαρά» ψάρια, όπως σολομό, σαρδέλες, σκουμπρί κ.ά. Είναι πλούσια σε ωμέγα λιπαρά οξέα, τα οποία είναι πολύτιμα για την εγκεφαλική ανάπτυξη του εμβρύου. Μην αφαιρέσεις από το μενού σου το γευστικότατο – και άκρως δροσιστικό – γιαούρτι. Πλούσιο σε προβιοτικά, φροντίζει το έντερο σου με τον καλύτερο τρόπο. 

Μίλα για λίγο… με την κοιλιά σου
Εκτός από το ότι το εξοικειώνεις το έμβρυο με τη φωνή σου οι επιστημονικές έρευνες υποστηρίζουν ότι το βοηθάει να κοιμηθεί και καλύτερα. Για αυτό, Talk To It!

 

And More