Oh, It’s Christmas! Ιδέες για να μετατρέψεις το δωμάτιο του σε Χριστουγεννιάτικο παράδεισο

Ναι, έχεις ήδη στολίσει το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στο σαλόνι ή ετοιμάζεσαι να το κάνεις αυτό το ΣΚ. Όμως, ο στολισμός δε σταματά στο καθιστικό σου. Βέβαια, θα μου πεις ότι ο χρόνος είναι πολύ περιορισμένος και ίσα – ίσα που προλαβαίνετε να βρεθείτε όλοι μαζί και να στολίσετε παρέα το δεντράκι σας. Αυτό, όμως, που έχω να σου προτείνω δε θα σου πάρει πολλή ώρα. Ειλικρινά.

Αρχικά, θέλω να αφεθείς στη βουή της Mariah Carey και των Wham και να γυρίσεις πίσω στην παιδική σου ηλικία. Τότε, που γεμάτη χαμόγελο και ανεμελιά, ήθελες να στολίσετε μέχρι και την τελευταία γωνία του σπιτιού. Τότε, που πάντα κρατούσες μερικά στολίδια για το δωμάτιο σου, γιατί και εκείνο ήθελε τη νότα των Χριστουγέννων.  Μήπως, το ίδιο ακριβώς θέλει και το παιδάκι σου;

Τι λες, λοιπόν, να φορέσεις τα… γιορτινά σου και μαζί να μετατρέψουμε το δωμάτιο του σε Χριστουγεννιάτικο παράδεισο;

Αρχικά, ας μοιραστούμε μερικά χρήσιμα tips:

  • Τα παιδάκια αγαπούν πολύ οτιδήποτε μοιάζει στον Άι Βασίλη. Σκέψου απλά ότι έχω ακόμη ένα εκπληκτικό λαμπατέρ στο σχήμα του και κάθε χρόνο γίνεται η εορταστική μου συντροφιά.
  • Προτίμησε κάτι λαμπερό. Άλλωστε, όλα λάμπουν αυτές τις ημέρες.
  • Κόκκινο χρώμα σε όλο το δωμάτιο. Δυνατό, συναισθηματικό και άκρως αγαπητό από τα παιδιά.
  • Πράσινο, γιατί, όσο τρομακτικοί και αν είναι, τα παιδάκια τους θέλουν κοντά τους.
  • Όσο στολίζεις το δωμάτιο του, βάλε στον υπολογιστή να παίζουν όλα τα εορταστικά τραγούδια, με τα οποία μεγάλωσες, μεγαλώνει αυτή τη στιγμή και θα μεγαλώσουν στο μέλλον. Γενιές και γενιές!

Ας δούμε, όμως, τώρα τη διακόσμηση λίγο πιο συγκεκριμένα…

– Ριχτάρι πάνω από το πάπλωμα. Επίλεξε ένα ζεστό εορταστικό χρώμα, το οποίο θα το κάνει να αισθανθεί αγάπη και θαλπωρή. Εύκολη και καλαίσθητη επιλογή…

– Στόλισε την πόρτα του δωματίου. Και τι μπορείς να βάλεις; Τα πάντα. Δικές του Χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές, χνουδωτό Άι Βασίλη και καλικαντζάρους, μπάλες που έχουν περισσέψει από το Δέντρο κρεμασμένες στο πόμολο.

– Φτιάξε ένα μικρό Χριστουγεννιάτικο δέντρο από τα αγαπημένα του αντικείμενα. Από επιτραπέζια παιχνίδια, από βιβλία…

– Κορδέλες παντού. Στο φωτιστικό, στο γραφείο του, μπροστά από την ντουλάπα, γύρω από τον υπολογιστή. Φαντάσου μία γιρλάντα με έντονα χρώματα να κρέμεται από το φωτιστικό και να “ακουμπά” σχεδόν στο πάτωμα. Ναι, αυτά είναι Χριστούγεννα!

– Τοποθέτησε μικρούς χιονάνθρωπους. Το καλύτερο; Ότι οι επιλογές είναι πολλές. Προτίμησε, όμως, τους πάνινους, για να αποφύγεις τυχόν ατυχήματα.

– Μη ξεχάσεις τις μπάλες που όταν τις γυρνάς ρίχνουν χιόνι. Χιόνια στο καμπαναριό…

– Ένα αστέρι φέρνει πάντα φως. Το καλύτερο φωτιστικό για τις γιορτινές ημέρες.

– Λίγα Posters στον τοίχο “γεννούν” χαμόγελα. Santa Tell Me τι θα του φέρει φέτος ο Άι Βασίλης!

– Κεριά, για να αρωματιστεί ο χώρος. Όμως, μην το αφήσεις να το ανάψει μόνο του. Μόνο εσύ.

 

 

Read More

And More