Καιρός για… βουτιές: 6 διάσημες πισίνες της Αθήνας για να απολαύσετε τα μπάνια με τα παιδιά

Καιρός για… βουτιές: 6 διάσημες πισίνες της Αθήνας για να απολαύσετε τα μπάνια με τα παιδιά | tlife.gr

Όσο ο καιρός “ζεσταίνει”, τόσο πιο μεγάλη είναι η επιθυμία των παιδιών να ξεκινήσουν οι οικογενειακές διακοπές και… η ανέμελη παραθέριση. Παρ’ όλα αυτά, το καλοκαίρι είναι (για τους περισσότερους) ακόμα στην αρχή του και αυτό σημαίνει πως οι άδειες καθυστερούν και ο υδράργυρος, που σταθερά ανεβαίνει, συνεχίζει να μας βρίσκει στην πόλη. Πώς θα δροσιστούν, όμως, τα ανυπόμονα μικρά σου, που περιμένουν με ανυπομονησία τις έξαλλες βουτιές σε κρυστάλλινα νερά και το παιχνίδι στις χρυσαφένιες αμμουδιές; Ευτυχώς, ακόμη και στην Αθήνα, οι επιλογές είναι πολλές και κυρίως συναρπαστικές για τα παιδιά! Ναι, ακόμη και μακριά από τη θάλασσα, αφού σχεδόν σε κάθε δήμο λειτουργούν “ανοιχτά” κολυμβητήρια, που υπόσχονται να διασκεδάσουν τόσο τα παιδιά, όσο και εσένα κάθε εποχή του χρόνου και δη το καλοκαίρι!

Φυσικά, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τις παραλίες της Αττικής, που μας προσκαλούν κάθε χρόνο να απολαύσουμε… τις Γαλάζιες Σημαίες τους! Ωστόσο, θα έχεις σίγουρα καταλήξει πως η επιχείρηση “Μπάνιο με τα Παιδιά στην Αθήνα” είναι μια δύσκολη υπόθεση, καθώς είτε θα χρειαστεί να… στοιβαχτείς με δεκάδες ακόμη οικογένειες σε περιορισμένη χωρητικότητας κόλπους, είτε να βάλεις το χέρι βαθιά στην τσέπη αν θέλεις να περάσετε μερικές ευχάριστες και κυρίως άνετες ώρες στη θάλασσα. Γι’ αυτό και μία από τις καλύτερες λύσεις παραμένουν πάντα οι δημοτικές πισίνες της πόλης, που προσφέρουν, πέρα από δροσιστικές βουτιές, και προγράμματα εκμάθησης κολύμβησης για παιδιά, ώστε ανάλογα με την ηλικία τους είτε να εξοικειωθούν με το υγρό στοιχείο, είτε να εξελίξουν τις ικανότητές τους στο νερό!

Ρίξε, λοιπόν, μια ματιά παρακάτω στα “ανοιχτά” για το κοινό κολυμβητήρια της πόλης, για να ξεκινήσετε τις επιδρομές στις πισίνες με τα μικρά, όσο περιμένετε τις ημέρες των διακοπών!

 

 

⇒ Δημοτικό Κολυμβητήριο Γουδή

Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο γνωστά κολυμβητήρια της πόλης, το ανοιχτό του Γουδή έχει πισίνα 50 μέτρων και είναι ιδανικό για άθληση, αλλά και εκμάθηση κολύμβησης, αφού λειτουργούν τμήματα για παιδιά από τριών έως 12 ετών.

Γ. Παπανδρέου & Κανελλοπούλου, Γουδή

⇒ Κολυμβητήριο ΟΑΚΑ

Το κολυμβητήριο του Ο.Α.Κ.Α είναι ένα από τα πιο σύγχρονα στην Ευρώπη, ενώ διαθέτει τόσο ανοιχτή, όσο και κλειστή πισίνα. Λειτουργεί μέσω συλλόγων και είναι διαθέσιμο και “ανοιχτό” στο κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Λεωφ. Κηφισίας 37, Μαρούσι

⇒ Δημοτικό κολυμβητήριο Καλλιθέας

Το ανοιχτό κολυμβητήριο, που αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο δήμο της Καλλιθέας, αποτελεί μέρος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και είναι το πιο σύγχρονο της Αττικής. Διαθέτει πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, ιδανική τόσο για εκμάθηση κολύμβησης από τα μικρά, όσο και για άσκηση ή διασκέδαση!

Ναυάρχου Βότση & Αγησιλάου 1, Καλλιθέα

⇒ Ρέστειο Κολυμβητήριο Παλαιού Φαλήρου

Με μεγάλη ιστορία στον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό, το ανοιχτό κολυμβητήριο του Φαλήρου διαθέτει προγράμματα για κάθε ηλικία.

Λεωφ. Ποσειδώνος, Μαρίνα Φλοίσβου

⇒ Δημοτικό Κολυμβητήριο Καστέλλας

Με δύο ανοιχτές πισίνες, μία μεγάλη (33 μέτρα) και μία παιδική, το κολυμβητήριο της Καστέλλας βρίσκεται σε μια ειδυλλιακή θέση της περιοχής, πάνω από την πολυσύχναστη πλαζ Βοτσαλάκια. Με φόντο τον επιβλητικό λόφο της Καστέλλας, οι πισίνες του θα ενθουσιάσουν τους μικρούς μπόμπιρες.

Καραγεώργη Σερβίας 6, Καστέλλα

⇒ Κολυμβητήριο Γαλατσίου στο Άλσος Βεΐκου

Στις δύο ανοιχτές θερμαινόμενες πισίνες, μία για μικρά παιδιά και μία για μεγαλύτερα και ενηλίκους, μπορείτε όλο το καλοκαίρι να απολαύσετε τις βουτιές σας με πανοραμική θέα στην πόλη!

Βεΐκου, εντός Άλσους, Γαλάτσι

READ more