Μωρά του Μαρτίου, ενωθείτε! Ποια είναι τα κοινά σας χαρακτηριστικά;

Καλό μήνα, είπαμε; Δεν είπαμε! Ο τρίτος μήνας του χρόνου ξεκινά και μόνο το γεγονός ότι χαρακτηρίζεται ως ο μήνας της ανανέωσης, μας δημιουργεί ένα χαμόγελο στα χείλη. Ναι, καλά διάβασες. Σύμφωνα με έρευνες, το Μάρτιο παίρνουμε μερικές σημαντικές αποφάσεις, οι οποίες, κάπως, αλλάζουν την καθημερινότητα μας.

Πέρα, όμως, από αυτό, ο Μάρτιος είναι ο πρώτος μήνας της Άνοιξης. Αυτό σημαίνει ότι ο καιρός σιγά – σιγά βελτιώνεται, η μέρα μεγαλώνει και η αισιοδοξία επανέρχεται στην καρδιά μας, μετά από έναν δύσκολο και αρκετά κρύο χειμώνα. Οι σκέψεις φορούν τα καλοκαιρινά τους και το μικρό σου (και όχι μόνο) είτε αναπολεί τις περσινές διακοπές, είτε μετρά αντίστροφα για αυτές της φετινής χρονιάς. Οι γκρίζες χειμωνιάτικες ημέρες φτάνουν στο τέλος, και το Πάσχα φαντάζει πιο κοντά από ποτέ.

 

Κάθε μωρό είναι διαφορετικό, και αυτό είναι που το κάνει τόσο αξιαγάπητο. Με βάση, όμως, το μήνα γέννησης τους, οι μικροί μας φίλοι αποκτούν μερικά κοινά χαρακτηριστικά. Τι θα έλεγες, λοιπόν, να ρίχναμε μία ματιά στις ομοιότητες που παρουσιάζουν όσα μικρά, γεννιούνται τον μήνα αυτό;

 

– Είναι πιο ήρεμα. Αφήνοντας πίσω τις μικροεντάσεις του Φεβρουαρίου, όσοι σβήνουν τα κεράκια τους το μήνα αυτό, χαρακτηρίζονται από ηρεμία και πραότητα. Δε χάνουν τη ψυχραιμία τους, ούτε στις πιο ακραίες καταστάσεις, ενώ η υπομονή είναι η μεγαλύτερη τους αρετή, μέχρι να φθάσει το σημείο που κάποιος θα τους κάνει να τη χάσουν.

– Η αισιοδοξία κυλά στο αίμα τους. Σύμφωνα με μία επιστημονική έρευνα που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικά χρόνια, τα μικρά του μήνα αυτού έχουν έμφυτο το αίσθημα της αισιοδοξίας, χαρακτηριστικό, το οποίο υπάρχει σε μεγαλύτερες δόσεις σε κάθε μωρό, όσο ο μήνας προχωρά.

Επιλέγουν κυρίως την ανθρωπιστική κατεύθυνση στο Λύκειο. Έχοντας μία απίστευτη ευχέρεια λόγου, το μικρό σου είναι πολύ πιθανόν να γίνει δάσκαλος, να σπουδάσει φιλολογία ή να γίνει ομιλητής σε συνέδρια τόσο στη χώρα μας, όσο και στο εξωτερικό.

– Τους αρέσουν οι ξένες γλώσσες. Και τις μαθαίνουν αρκετά εύκολα. Για αυτό, μήπως να αρχίσετε να μιλάτε και λίγα αγγλικά στο σπίτι. Πρόσεξε, όμως, μήπως, αντί για μαμά, πει “mum”.

– Το αγαπημένο τους χρώμα είναι το γαλάζιο. Συμβολίζει την έντονη διαίσθηση, την αφοσίωση, τη μεγαλοψυχία, την ευγένεια και τη σταθερότητα. Παράλληλα, είναι το χρώμα που ηρεμεί τα πνεύματα και φέρνει τη γαλήνη στη ζωή μας.

– Είναι αρκετά πολυάσχολοι. Ακόμα και στην περίπτωση που ο χρόνος φαίνεται ελάχιστος, εκείνα καταφέρνουν να πραγματοποιήσουν ό,τι έχουν βάλει στο μυαλό τους.

– Προσαρμόζονται εύκολα. Μιας και ο καιρός έχει την αναποφασιστικότητα του και προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στη ζέστη και το κρύο, τα μωρά του μήνα αυτού προσαρμόζονται ευκολότερα στις αλλαγές, αποφεύγοντας τις περιττές εντάσεις.

– Είναι πιο επιρρεπή στις ιώσεις. Μόλις ο καιρός αλλάξει, μόλις η θερμοκρασία αρχίσει να τρεμοπαίζει, τσουπ, γρίπη “καλώς μας βρήκες”. Τι μπορείς να κάνεις; Να πάρεις τα μέτρα σου και να έχεις στο σπίτι, όλα όσα χρειάζονται για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων.

Read More

And More