Τα παιδιά του Ιανουαρίου είναι ώριμα και αθλητικά. Ποια είναι τα υπόλοιπα κοινά χαρακτηριστικά τους;

Αν είσαι φανατική αυτής της στήλης, τότε θα γνωρίζεις ότι στις αρχές κάθε μήνα μας αρέσει να βρίσκουμε και να μοιραζόμαστε μαζί σου τα κοινά χαρακτηριστικά των παιδιών που γεννιούνται τον εκάστοτε μήνα. Πριν από λίγα εικοσιτετράωρα μπήκαμε και αισίως στον πρώτο μήνα του νέου έτους: τον Ιανουάριο. Μήνας νέων ξεκινημάτων, ονείρων και αρχών. Μήνας που το μικρό σου έχει γενέθλια. Μήνας, κατά τον οποίον θα φέρεις το μωρό σου στον κόσμο αυτό. Αλήθεια, γνωρίζεις ποια κοινά χαρακτηριστικά μοιράζονται τα παιδιά του Ιανουαρίου; Πάμε να τα δούμε!

Είναι γενικά πολύ υγιή
Σύμφωνα με μία έρευνα του Πανεπιστήμιου της Κολούμπια, τα παιδιά που γεννιούνται τον πρώτο μήνα του έτους αρρωσταίνουν λιγότερο σε σύγκριση με τα υπόλοιπα. Όπως υποστηρίζει η ίδια έρευνα, έχουν επίσης πολύ χαμηλές πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2.

Αν έχεις πρόβλημα, τότε έχουν και τη λύση!
Aν ζορίζεσαι αρκετά να βρεις την απάντηση στην ερώτηση που θες, τότε ίσως αυτός που μπορεί να γίνει σύμμαχος σου είναι (απροσδόκητα) το παιδί σου. Αλλά μην περιμένεις αυτή του την ικανότητα (δυστυχώς), πριν μπει στο στάδιο της εφηβείας. Ναι, όσο μεγαλώνουν τα January Babies (και πλησιάζουν στην ενηλικίωση) αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους.

Μην σου κάνει εντύπωση αν μάθει να γράφει με το αριστερό
Σύμφωνα με μία μελέτη, τα παιδιά που γεννιούνται τον πρώτο μήνα του χρόνου έχουν την τάση να σκέφτονται με το αριστερό μέρος του εγκεφάλου και να αποτυπώνουν τις σκέψεις του στο χαρτί με το αντίστοιχο χέρι. 

Ώριμο και αθλητικό μαζί!
Τα παιδιά του Ιανουαρίου ξεκινούν το σχολείο σε ελαφρώς μεγαλύτερη ηλικία από τους συμμαθητές τους, λόγω της ημερομηνίας γέννησής τους. Αυτό σημαίνει πως συνήθως είναι πιο ανεπτυγμένα και έχουν πιο ώριμη σκέψη. Και η υπεροχή τους αυτή αποτυπώνεται και στη σωματική διάπλαση.

Ας μιλήσουμε για την επαγγελματική του σταδιοδρομία
Τι θα γίνει όταν μεγαλώσει; Όλοι οι γονείς έχουν αυτή την απορία. Και αυτό το άγχος. Εσύ, όμως, δε χρειάζεται. Η ημερομηνία γέννησης του μικρού σου σε απαλλάσσει. Ναι, θα το αισθανθεί πριν καν μάθει την άλφα – βήτα. Όμως, τι θα γίνει; Γιατρός, φιλόλογος ή… λογιστής. Έτοιμη, η φορολογική δήλωση μαμά!

Δεν θα θυμώνει και τόσο εύκολα. Καλό αυτό!
Σύμφωνα με μία επιστημονική έρευνα, όσα παιδιά γεννιούνται τους μήνες που το κρύο είναι τσουχτερό, χαρακτηρίζονται από συναισθηματική σταθερότητα και λιγότερες διακυμάνσεις στη ψυχολογία τους.

Έχουν γενέθλια με αρκετούς διάσημους – λες να γίνει, όταν μεγαλώσει;
Kate Middleton, Bradley Cooper, Oprah, Ellen DeGeneres, Michelle Obama, Kate Bosworth, Suki Waterhouse, Diane Keaton, Kate Moss, Eddie Redmayne, David Bowie, Orlando Bloom είναι μόλις μερικά παιδιά του μήνα που διανύουμε. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι οι πιθανότητες είναι με το μέρος του. 

 

Read More

And More