Παιδικό δωμάτιο: Οι τάσεις για το φετινό Φθινόπωρο – Χειμώνα

Το δωμάτιο είναι ο αγαπημένος χώρος του παιδιού σου. Εκεί περνάει το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας, όταν είσαι στο σπίτι. Εκεί κάνει τα μαθήματα του για την επόμενη ημέρα και – φυσικά – εκεί χαλαρώνει. Ο προσωπικός του χώρος. Θέλει να είναι όπως τον έχει φανταστεί. Εσύ, όμως, θες να τον φρεσκάρεις συχνά – πυκνά και να ακολουθείς τις τάσεις. Ρίξε μία ματιά στις τάσεις για το παιδικό δωμάτιο για το φθινόπωρο – χειμώνα και πάρε την απαραίτητη έμπνευση! 

Γήινες και παστέλ αποχρώσεις
Το χρώμα παίζει σημαντικό ρόλο στο δωμάτιο του μικρού σου. Μπορεί να επηρεάσει τη διάθεση του και είτε να την ανεβάσει, είτε να την ρίξει απότομα. Θες κάτι που να το ξεκουράζει, αλλά να μην του δημιουργεί δεύτερες σκέψεις και προβληματισμούς. Οι γήινες αποχρώσεις είναι η λύση που έψαχνες. Αν σου φαίνονται αρκετά απλές, μπορείς να κινηθείς σε παστέλ μονοπάτια, τα οποία ταιριάζουν γάντι με την ατμόσφαιρα της εποχής.

Μοντέρνα φωτιστικά
Θες κάτι να ξεχωρίζει. Και να δίνει στο δωμάτιο αυτή την παιχνιδιάρικη διάθεση. Οι ειδικοί είναι ξεκάθαροι. Η λύση βρίσκεται στα φωτιστικά. Σε εκείνα που κρεμάς από την οροφή, αλλά και σε αυτά που κοσμούν το γραφείο του. Χρώμα, σχέδιο, σχήμα σε μοντέρνες διαθέσεις και το δωμάτιο του μόλις φωτίστηκε.

Κάδρα και πίνακες
Μην πάει το μυαλό σου σε κάτι ακριβό και για την τσέπη σου μη εφικτό. Η τέχνη είναι για όλους. Εξάλλου, τα καδράκια που ομορφαίνουν τους τοίχους του παιδικού δωματίου μπορεί σχεδιαστικά να είναι αρκετά απλά, όμως, “κρύβουν” μοναδικά μηνύματα και πηγάζουν αισιοδοξία.

Φυσικές υφές
Μπορεί τα προηγούμενα χρόνια το μέταλλο να ήταν το βασικό κατασκευαστικό υλικό, όμως, φέτος οι τάσεις επιβάλλουν φυσικά υλικά, τα οποία αγαπούν τον πλανήτη. Ξύλο στο παιδικό κρεβάτι και βαμβάκι στα υφάσματα – ειδικά στα σεντόνια που θα στρώσεις από πάνω.

Γραφεία multi-tasking
Ξέχνα τα κλασικά γραφεία. Παρατηρώντας τις αλλαγές που έφερε στη ζωή μας ο Κορονοϊός, οι ειδικοί προτάσσουν τη δημιουργία μίας πολυχρηστικής γωνιάς, η οποία θα έχει το γραφείο ως βασική επιφάνεια, από κάτω, εκτός από την καρέκλα, μία συρταριέρα και από πάνω λίγα ράφια για τα βιβλία του. 

Χαλί με χρώμα
Μπορεί οι αποχρώσεις στους τοίχους να είναι γήινες και απλές, το χαλί, όμως, σύμφωνα με τους experts, πρέπει να έχει χρώμα ή καλύτερα χρώματα. Ρώτησε το παιδί σου ποια είναι τα αγαπημένα του και “ντύσε” το δάπεδο του δωματίου του σε αποχρώσεις που θα το ξετρελάνουν. 

(*πηγή φωτογραφιών: iStock)

Read More

And More