Σαν τα ψηλά βουνά: Αυτές οι τροφές θα το βοηθήσουν να ψηλώσει (πολύ)

Αγάπη μου, νομίζω ότι έχεις ψηλώσει αρκετά τελευταία“. Η ατάκα που κάθε μάνα που σέβεται τον εαυτό της θα πει. Και μάλιστα, όχι μόνο μία φορά. Συνήθως, το παιδί σου θα το ακούσει περίπου δώδεκα φορές το χρόνο. Μία φορά το μήνα, δηλαδή. Υπολόγισε, λοιπόν, πόσες φορές θα το πεις στο παιδί σου στο πέρασμα των χρόνων.

Εάν θέλεις να καμαρώνεις το παιδί για το ύψος του και περήφανη να βροντοφωνάζεις ότι κοντεύει να γίνει ο επόμενος Αντετοκούνμπο, υπάρχουν μερικές τροφές που θα το βοηθήσουν να ψηλώσει γρηγορότερα. Όχι, δεν είναι μόνο το γάλα.

Τα super-foods του… ύψους, πέρα από το γεγονός ότι θα βοηθήσουν το παιδί σου να γίνει λίγο πιο ψηλό, θα του προσφέρουν τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία για την ανάπτυξη του, όπως για παράδειγμα, τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία.

Γάλα

Λέω να ξεκινήσω με την πιο γνωστή τροφή που μεγαλώνει γενιές και γενιές. Σύμφωνα με έρευνες, το γάλα είναι γεμάτο από ασβέστιο, το οποίο αναπτύσσει τα οστά και τα κάνει γερά. Κάτι ήξερε η μαμά σου που και εσένα πίεζε να πίνεις κάθε πρωί μία (υπερβολικά) γεμάτη κούπα με ζεστό γάλα. Στο δρόμο της μαμάς σου και εσύ…

Βρώμη

Μπορεί, στην αρχή, το παιδάκι σου να μη χαρεί και πολύ με τη γεύση της, όμως μία μικρή κούπα από βρώμη την ημέρα, το ύψος δεν κάνει πέρα. Πλούσια σε πρωτεΐνη και θρεπτικά στοιχεία η βρώμη θα πάει το παιδάκι σου ψηλά. Φαντάσου, πόσο ευεργετικός είναι ο συνδυασμός βρώμης και γάλακτος.

Σπανάκι

Αν το παιδάκι σου βλέπει το ΣΚ τον Popeye, τότε θα το δεχτεί ακόμα ευκολότερα. Είτε του μαγειρέψεις σπανακόρυζο, είτε του το σερβίρεις με τη μορφή πίτας, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα του προσφέρει ασβέστιο και σίδηρο.

Καρότα

Μήπως, εκτός από τον Bugs Bunny να αρχίσει να το τρώει και το παιδάκι σου; Πλούσιο σε βιταμίνη Α, το πορτοκαλί λαχανικό επιταχύνει τη σύνθεση των πρωτεϊνών. Οι τελευταίες, με τη σειρά τους, συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία και ανάπτυξη του οργανισμού.

Κοτόπουλο 

Σύμφωνα με νέες έρευνες, το πιο πρωτεϊνούχο φαγητό μπορεί να βοηθήσει το παιδί σου να ψηλώσει. Άσε που όλα τα παιδιά αγαπούν το κοτόπουλο (ειδικά όταν συνοδεύεται από πατάτες τηγανιτές).

Δημητριακά

Δώσε στο παιδί σου για πρωινό δημητριακά με γάλα και πλέον θα πρέπει να κοιτάς μόνο προς τα πάνω. Προτίμησε ολικής άλεσης και άσε το σίδηρο να κάνει το θαύμα του.

Αυγά

Ένα αυγό την ημέρα, στο ύψος λέει “Καλημέρα”. Το κάλο ξέρεις ποιο είναι; Ότι μπορείς να του το μαγειρέψεις με πολλούς τρόπους: ως ομελέτα, ως αυγά μάτια, ως βραστό ή ως μελάτο αυγό. Πολλές οι επιλογές, πολλές και οι πρωτεΐνες που του προσφέρει.

Γιαούρτι

Γεμάτο από βιταμίνη D και ασβέστιο ένα γιαουρτάκι θα το βοηθήσει να ψηλώσει πολύ. Για να το κάνεις πιο ελκυστικό, αγόρασε του τα κλασσικά (πλέον) γιαουρτάκια με γεύσεις φρούτων που έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές.

Read More

And More