Συννεφιασμένη Κυριακή στο σπίτι; Έτσι, θα περάσετε υπέροχα!

Γιατί έξω έχει κρύο… Για έναν ανεξήγητο λόγο, αυτός ο στίχος (που δε γνωρίζω καν από ποιο τραγούδι είναι) έχει κολλήσει στο κεφάλι μου. Και, επειδή δρω συνειρμικά, άρχισα να θυμάμαι πώς αισθανόμουν και τι ακριβώς έκανα όταν ήμουν μικρό παιδάκι και ο καιρός έξω ήταν κάτι παραπάνω από φθινοπωρινός.

Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι οι εποχές έχουν αλλάξει αρκετά και πλέον τα μικρά παιδάκια μεγαλώνουν όλο και γρηγορότερα. Ξέρουν να χειρίζονται το κινητό, το tablet, οτιδήποτε ηλεκτρονικό, πριν καν πάνε στο Δημοτικό. Θέλουν να ξεκινήσουν σπορ και hobbies, πριν καν ξεκινήσουν το σχολείο. Αυτό ακριβώς εννοώ, όταν σου λέω ότι “μεγαλώνουν”. Αποκτούν ορισμένες συνήθειες πολύ νωρίτερα σε σύγκριση με την εποχή που είμασταν εμείς παιδιά.

Επειδή, λοιπόν, οι κρύες ημέρες είναι προ των πυλών και οι Κυριακές που είστε όλοι μαζί χουχουλιασμένοι είναι πιο κοντά από ότι πιστεύεις, σου έχω μερικές ιδέες για να περάσετε την καλύτερη συννεφιασμένη Κυριακή της χρονιάς!

– Να παίξετε επιτραπέζια. Ίσως ο πιο κλασσικός και fun τρόπος να περάσετε ένα απόγευμα Κυριακής. Για να είμαστε ειλικρινείς, και οι δύο ξέρουμε ότι άμα ξεκινήσεις να παίζεις, δε θες (και δε μπορείς) να σταματήσεις. Για αυτό, ξεκινήστε από το πρωί και να είσαι σίγουρη ότι όλη σας ημέρα θα περάσει γρήγορα και όμορφα.

– Να δείτε αρκετές παιδικές ταινίες. Τι λες για ένα μίνι μαραθώνιο; Ο Νέμο, η Ντόρι, ο Βασιλιάς των Λιονταρών, ο Μίκυ και η Μίνι Μάους και οι φίλοι τους σε περιμένουν. Α, και φυσικά, μία παιδική ταινία είναι γεμάτη από μηνύματα για κάθε ηλικία.

– Να παίξετε καραόκε. Χάρη στην τεράστια πρόοδο της τεχνολογίας, το μόνο που χρειάζεσαι είναι δύο μικρόφωνα και το κατάλληλο app στο κινητό σας.

– Να φτιάξετε πίτσα ή ζυμαρικά όπως ακριβώς τα θέλετε. Και, επειδή, θα ακολουθήσετε τις οδηγίες της… καρδιάς, θα είναι το καλύτερο μεσημεριανό που θα απολαύσετε.

– Να ζωγραφίσετε πάνω σε ένα λευκό χαρτί. Δε χρειάζεστε πολλά, για να δημιουργήσετε ένα μικρό έργο τέχνης. Λίγους μαρκαδόρους (που κάθε παιδάκι έχει), καλή διάθεση και η επόμενη Μόνα Λίζα θα είναι στο μπλοκ ακουαρέλας του.

– Να παίξετε κρυφτό μέσα στο σπίτι. Όλο και κάπου θα υπάρχει μία γωνίτσα, που το παιδί σου δε θέλει να ανακαλύψεις.

– Να δείτε παλιές φωτογραφίες. Βρες φωτογραφίες από την περίοδο της Αποκριάς. Λίγο οι αναμνήσεις, λίγο τα αστεία ρούχα, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γελάσετε πολύ.

– Βάλτε τη μουσική στο τέρμα και χορέψτε. Μόνο τους γείτονες μην ενοχλήσετε…

– Στρώστε μαζί τα χαλιά και μετά καθίστε πάνω τους. Και διασκεδαστικό και πρακτικό.

– Κάλεσε οικογενειακούς φίλους στο σπίτι. Οτιδήποτε γίνεται παρέα είναι πάντα πιο διασκεδαστικό από όσα κάνουμε μόνοι μας.

Cocooning, καλώς ήρθες ξανά στη ζωή μας!

Read More

And More