Χειμωνιάτικες χειροτεχνίες: Δημιουργικές ιδέες για τους μικρούς μας φίλους

Οι μέρες των διακοπών είναι οι καλύτερες για τους μικρούς μας φίλους. Ξεκούραση, ελεύθερος χρόνος που περνούν κυρίως με εσένα και όλα τα αγαπημένα τους συγγενικά πρόσωπα, ευκαιρία για κάτι διαφορετικό από το συνεχές διάβασμα για το σχολείο. Αν δεν επιλέξετε να παρακολουθήσετε μία θεατρική παράσταση, να δείτε μία ταινία με τη συνοδεία ποπ κορν ή να συμμετάσχετε σε εκπαιδευτικές δράσεις, μπορείτε να μείνετε σπίτι και να περάσετε το χρόνο σας δημιουργικά με διάφορες χειροτεχνίες. Άκρως χειμωνιάτικες. Πάρε ιδέες για έμπνευση…

Η δική του χιονόμπαλα
Είναι το στολίδι που δεν πρέπει να λείπει από κανένα παιδικό δωμάτιο. Μπορεί να φαίνεται ότι είναι αρκετά δύσκολο ως προς την κατασκευή, αλλά τελικά η πράξη αποδεικνύει ότι δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο. Το πρώτο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να καθαρίσεις ένα απλό και άκρως συνηθισμένο βάζο. Το γυρνάς ανάποδα, αφήνεις το μικρό σου να επιλέξει το αγαπημένο του στολίδι και το κολλάτε μαζί στο καπάκι. Προσθέτετε λίγη ζάχαρη άχνη στο πάτο και με μία κόλλα σιλικόνης σφραγίζεις το βάζο. Το γυρνάτε ανάποδα και ιδού ένα υπέροχο deco item για σένα και το παιδί σου.

 

Δέντρο με φύλλα
Έμπνευση χειμερινή, δημιουργία σαν αληθινή. Το φθινόπωρο και ο χειμώνας χαρακτηρίζονται από επιβλητικά δέντρα. Για να δημιουργήσει το παιδί σου τον κορμό, θα χρειαστεί ένα χαρτόνι σε χρώμα καφετί και έναν μαρκαδόρο, για να ζωγραφίσει πάνω στο συγκεκριμένο υλικό το δέντρο. Ψαλιδάκι στο χέρι πάνω στις γραμμές του μαρκαδόρου και έτοιμη η βάση σου. Από πάνω μπορείτε να κολλήσετε περιμετρικά μερικά αληθινά φύλλα ή να χρησιμοποιήσετε ένα ως πρότυπο και οι ικανότητες του παιδιού σου στη ζωγραφική να δημιουργήσουν τα υπόλοιπα. Λίγη κόλλα και έτοιμο το δεντράκι σας.

Χιονάνθρωποι από… λευκές κάλτσες
Αυτή η χειροτεχνία ίσως γίνει η αγαπημένη του παιδιού σου. Και αυτό, γιατί είναι αρκετά δημιουργική και απαιτεί απλά υλικά. Από τις λευκές κάλτσες θα κρατήσεις μόνο το μέρος που εφαρμόζει στην πατούσα του παιδιού σου, ενώ από τις πολύχρωμες το ακριβώς αντίθετο. Γεμίζεις τις λευκές κάλτσες με ρύζι, τις τυλίγεις με σπάγκο, τοποθετείς τη μία πάνω στην άλλη και στην κορυφή το χρώμα. Έτοιμη! 

Στεφάνι γεμάτο από φύλλα
Θα χρειαστείς ένα άσπρο πλαστικό πιάτο, από το οποίο θα αφαιρέσεις το εσωτερικό, έτσι ώστε να μείνει ένα ολοστρόγγυλο στεφάνι, έτοιμο να δεχτεί τα φύλλα του. Με τον ίδιο τρόπο (σ.σ. όπως και στο δέντρο), θα κολλήσετε πάνω στο πιάτο τα διάφορα φύλλα που το παιδί έχει συλλέξει ή θα δημιουργήσετε τα δικά σας.

 

 

Read More

And More