Αδυνάτισμα: 5 τρόποι να περπατάς περισσότερο μέσα στην ημέρα

Θες να αδυνατίσεις, να διώξεις τις περιττές θερμίδες και να είσαι στην καλύτερη φόρμα για την εορταστική περίοδο. Τι καλύτερο από το εντάξεις την άθληση στο καθημερινό σου πρόγραμμα και να χάσεις τα κιλά που σε ταλαιπωρούν με ένα πιο ευχάριστο τρόπο. Το περπάτημα είναι ο σύμμαχος που έψαχνες. Άλλωστε, πριν από λίγες μέρες περπάτημα. Σήμερα, λοιπόν, σου δίνουμε 5 ιδέες για να το εντάξεις στην καθημερινότητα σου!

Μίλησε στην κολλητή σου όσο περπατάς
Τι καλύτερο να πάρεις τη φίλη σου τηλέφωνο και να πείτε τα νέα σας; Θα χαλαρώσεις, θα ξεχάσεις για λίγο τις υποχρεώσεις, θα μάθεις τα νέα της και θα αναπληρώσεις το χαμένο χρόνο. Δοκίμασε όσο της μιλάς, να κάνεις ένα χαλαρό περπάτημα. Μπορεί να σου φανεί αμελητέο, όμως, αν δεις την οθόνη του κινητού σου πριν τερματίσεις την κλήση θα διαπιστώσεις ότι έχεις περπατήσει κάτι περισσότερο από 20 λεπτά. Εγγυημένα.

Κάνε ένα διάλειμμα
Ακόμα και την πιο γεμάτη ημέρα στη δουλειά έχεις χρόνο να κάνεις το διαλειμματάκι σου. Να καθαρίσεις το μυαλό σου και να αποσυμφορήσεις τη σκέψη σου. Δοκίμασε να βγεις για ένα χαλαρό περπάτημα στο τετράγωνο της δουλειάς. Θα γυμνάσεις τα πόδια σου, θα ενεργοποιήσεις το μεταβολισμό σου και – φυσικά – θα διώξεις βάρος.

Κάνε την προθέρμανση μόνη σου
Γυμνάζεσαι. Και πολύ καλά κάνεις. Προσφέρεις στο σώμα σου την ευεξία που έψαχνε και χρειάζεται. Νιώθεις καλύτερα και ποζάρεις στον καθρέφτη με αυτοπεποίθηση. Ένας πολύ έξυπνος τρόπος για να κάψεις περισσότερες θερμίδες, κατά τη διάρκεια της προπόνησης, είναι να περπατήσεις μέχρι να φτάσεις στο γυμναστήριο. Από 10 έως 20 λεπτά. Θα “ζεστάνεις” τους μύες σου και θα αποφύγεις τους τραυματισμούς. Όλα αυτά, όσο εξαφανίζεις τις περιττές θερμίδες.

Πάρκαρε λίγο πιο μακριά ή κατέβα στην προηγούμενη στάση
Πας στη δουλειά και η κίνηση στους δρόμους σου φαίνεται… Γολγοθάς. Υπάρχει τρόπος να λύσεις το συγκεκριμένο πρόβλημα και – φυσικά – είναι φιλικός τόσο προς το περιβάλλον, όσο και προς τη σιλουέτα σου. Αν οδηγείς, πάρκαρε λίγο πιο μακριά. Αν χρησιμοποιείς μέσα σταθερής τροχιάς, κατέβα μία στάση πριν από εκείνη που αποβιβάζεσαι. Αναγκαστικά, θα περπατήσεις. Ευεργετικά, θα αδυνατίσεις.

Βρες μία διαδρομή που σου αρέσει
Όσο τα πόδια σου κινούνται, τα μάτια παρατηρούν. Και σου δίνουν το κίνητρο που ψάχνεις για να συνεχίσεις και το περπάτημα στα πρώτα πέντε λεπτά να μην εγκαταλείψεις. Έτοιμη; 

(*πηγή φωτογραφιών: iStock)

 

Read More

And More