Ασκήσεις με τουβλάκια που θα σε βοηθήσουν να βρεις και πάλι τη φόρμα σου

Οι διακοπές τελείωσαν και επανέρχεσαι αργά και σταθερά στους ρυθμούς της καθημερινότητας. Κι αν άφησες για λίγο στην άκρη την καθημερινή άσκηση τώρα μπορείς να βρεις τη φόρμα σου με ασκήσεις που θα κάνεις στο σπίτι χρησιμοποιώντας τα αγαπημένα σου τουβλάκια. Απλές και εύκολες θα βοηθήσουν να κάνεις επανεκκίνηση στο σώμα πριν ξεκινήσεις τις επισκέψεις στο γυμναστήριο. 

Η αγαπημένη μας καθηγήτρια φυσικής αγωγής/ Pilates Instructor Μάντη Περσάκη σου δείχνει 4 ασκήσεις κι εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αντιγράψεις τις κινήσεις της. 

ΑΣΚΗΣΗ 1

 

Σε όρθια θέση κρατάω το τουβλάκι μπροστά από το στήθος μου με ανοικτούς αγκώνες. Με την εκπνοή δουλεύω βαθύ κάθισμα και ταυτόχρονα πιέζω το τουβλάκι για θωρακικούς. Επαναλαμβάνω για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 2

 

Ξαπλώνω ανάσκελα και με τα πόδια λυγισμένα πατάω πάνω στο τουβλάκι. Με την εκπνοή σηκώνω τη λεκάνη μου και αργά επαναφέρω κατεβάζοντας σπόνδυλο- σπόνδυλο. Επαναλαμβάνω για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 3

Χέρια πίσω από το κεφάλι και κρατάω το τουβλάκι με πατούσες, γόνατα όσο πιο ανοικτά γίνεται. Εκπνέοντας σηκώνω κορμό και ταυτόχρονα τεντώνω πόδια. Επαναλαμβάνω για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 4

 

Σε εδραία θέση με ίσια πλάτη, κρατάω το τουβλάκι με τεντωμένα χέρια και εκπνέοντας σηκώνω το τουβλάκι προς τα πάνω. Επαναλαμβάνω για 1’.

Read More

And More