After Christmas Diet! Ένα πρόγραμμα για να χάσεις τα κιλά των γιορτών…

Έχεις αφήσει τη ζυγαριά στην άκρη από τα μέσα Δεκεμβρίου. Και μόνο στην ιδέα να ζυγιστείς σε πιάνει τρόμος! Μην ανησυχείς… Το πρόγραμμα διατροφής για μετά τα Χριστούγεννα υπόσχεται να σε επαναφέρει στα κιλά σου ή ακόμη και να σε βοηθήσει να χάσεις μερικά κιλά σε δύο εβδομάδες.

Ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς ετοίμασε ένα διαιτολόγιο για να προλάβεις τα… χειρότερα: “Το πιο δύσκολο, είναι η επιστροφή στην καθημερινότητα. Δύσκολο να αποχωρισθείς τα αγαπημένα χριστουγεννιάτικα
γλυκά. Όμως δεν μπορείς να συνεχίσεις να καταναλώνεις ό, τι κατανάλωνες”


Κατέβασε την πρώτη εβδομάδα της δίαιτας στον υπολογιστή σου εδώ


Κατέβασε την δεύτερη εβδομάδα της δίαιτας στον υπολογιστή σου. Κάνε κλικ εδώ

Diet Tips
“Στην περίοδο των χριστουγεννιάτικων εορτών, είτε υπάρχουν διακοπές είτε όχι, οι διατροφικοί πειρασμοί βρίσκονται συνεχώς σε περίοπτη θέση. Αποτέλεσμα, να καταναλώνουμε περισσότερες μερίδες και δη λιπαρούχες, με σαφώς μειωμένη φυσική δραστηριότητα, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι η αποθήκευση πλεονάζοντος λίπους, θα βρίσκεται σε αυξημένο βαθμό” εξηγεί ο διαιτολόγος. Ακολούθησε τις παρακάτω διατροφικές συμβουλές ώστε να μη νιώσεις πείνα αλλά και να μην ταλαιπωρήσεις τον οργανισμό σου, από τις συνεχείς διατροφολογικές λαθεμένες επιλογές:

1. Μείωσε την ποσότητα του βραδινού γεύματος.

2. Απόκλεισε το αλκοόλ από το γεύμα σου και αντικατάστησε το με 2 φρούτα.

3. Προσπάθησε να καταναλώνεις ένα ελαφρύ snack με βάση την πρωτείνη πριν κοιμηθείς. Παράδειγμα, 2 φρυγανιές με 1 φέτα γαλοπούλα βραστή του τοστ.

4. Για μία εβδομάδα, πρόσθεσε στο εβδομαδιαίο διατροφολόγιό σου μία ημέρα περισσότερη στη κατανάλωση οσπρίων. Παράδειγμα, αν είχες όσπρια την Τετάρτη και την Παρασκευή, τότε πρόσθεσε άλλη μία ημέρα, όπως την Πέμπτη.

5. Προσπάθησε να αποκλείσεις πλήρως την κατανάλωση κίτρινων τυριών και να τα αντικαταστήσεις με λευκά τυριά στην μισή ποσότητα.

Read More

And More