Όλη μέρα “τρέχεις”; Η δίαιτα που προσαρμόζεται στα ωράριό σου.

Ένα από τα βασικότερα προβλήματα της σύγχρονης γυναίκας είναι ο τρόπος ζωής της. Ξέρει τι πρέπει να κάνει, ξέρει ότι πρέπει να τρώει πολλά μικρά γεύματα, δύο βασικά, αλλά οι υποχρεώσεις και τα ωράρια δεν της επιτρέπουν να είναι συνεπής. Ο Δημήτρης Γρηγοράκης φέρνει τη διατροφή στα μέτρα σου κι έτσι και θα αδυνατίσεις και δεν θα αγχώνεσαι.

Θέλεις μια δίαιτα που να μπορεί να ακολουθήσει του ρυθμούς της δουλειάς σου; Ο Δημήτρης Γρηγοράκης σου δίνει το μενού της δίαιτας του γραφείου. Ένα πρόγραμμα διατροφής, απλό και πρακτικό, που μπορείς να το ακολουθήσεις χωρίς να πιέζεις τον ελεύθερο χρόνο σου.

Ο Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης σου δίνει ένα πρόγραμμα για τις 5 ημέρες τις εβδομάδας που βρίσκεσαι στη δουλειά. Κάνε κλικ εδώ και κατέβασε το πρότυπο μενού στον υπολγιστή σου. Τύπωσε το και πάρτο μαζί σου στη δουλειά.

Πρωινό στο πόδι…
Ξυπνάς το πρωί και δεν έχεις χρόνο για το πλούσιο, θρεπτικό και υγιεινό σνακ της διαφήμισης. Εκείνο που προλαβαίνεις μετά βίας να ετοιμάσεις έναν καφέ ή κάτι γρήγορο. Πρωινό στο πόδι δηλαδή.

Εύκολα και γρήγορα σνακ…
Πέρα από το πρωινό, πάντα σε ταλαιπωρεί μια ελαφριά λιγούρα μέχρι το μεσημέρι. Πώς να αντισταθείς σε τυρόπιτες, σάντουιτς και ατομικές πίτσες; Η λύση, σύμφωνα και με τον Κλινικό Διαιτολόγος Διατροφολόγο Δημήτρη Γρηγοράκη είναι να εφοδιαστείς με τα κατάλληλα σνακ. Καποιοι ξηροί καρποί, μπάρες δημητριακών, ένα τοστάκι ή κουλούρι, μπισκότα δημητριακών, κράκερ, κριτσίνια, παξιμάδια και φρυγανιές ολικής άλεσης είναι μερικά μόνο από τα έξυπνα και γρήγορα σνακ που μπορείς να έχεις πάντα μαζί σου. Έτσι και την πείνα σου θα…ξεγελάσεις και δεν θα βαρύνεις το στομάχι σου με ανθυγιεινά και γεμάτα λιπαρά προϊόντα.

Ελαφρύ και γρήγορο μεσημεριανό…
Επειδή τις περισσότερες φορές το μεσημέρι σε βρίσκει στο γραφείο και δεν έχεις την δυνατότητα να φας κανονικά μπορείς να έχεις μαζί σου ένα σαντουιτσάκι ή μια αραβική πίτα. Πάρε μαζί σου και μια μικρή σαλάτα και θα είσαι χορτάτη μέχρι το βράδι που μπορείς με την ησυχία σου να φας ένα κανονικό γεύμα.

Φαγητό που αντέχει στο…χρόνο
Γυρνώντας από τη δουλειά, το μόνο που δεν θέλεις, είναι να κάτσεις με τις ώρες στην κουζίνα για να ετοιμάσεις τα πιάτα που θα καταναλώσεις. Τι θα έλεγες όμως αν ετοίμαζες πολλά από τα γεύματά σου από το σαββατοκύριακο; Φακές, φασολάδα, ιμάμ, δηλαδή τα λαδερά και τα όσπρια συντηρούνται μια χαρά στο ψυγείο για 3-4 ημέρες. Όσον αφορά στα ψητά και τα ζυμαρικά, αυτά δεν θα σε απασχολήσουν περισσότερο από 30 λεπτά.

Read More

And More