Ποιες τροφές σαμποτάρουν την προσπάθεια σου να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά;

Σίγουρα σου έχει τύχει! Να προσέχεις τη διατροφή σου για να κάνεις την κοιλιά σου επίπεδη, αλλά το αποτέλεσμα να μην κάνει την εμφάνιση του. Καταναλώνεις τις τροφές που πρέπει, εφαρμόζεις τις σωστές διατροφικές συμβουλές, απολαμβάνεις τα φρούτα σου, αλλά δεν είναι αρκετό. Γιατί, αποτελεί μόλις το 50% της προσπάθειας που χρειάζεται να καταβάλεις. Παράλληλα, πρέπει να αφαιρέσεις – ή να περιορίσεις έστω – εκείνους τους “εχθρούς”, που σου προκαλούν φούσκωμα και κάνουν το τζιν να μην… κλείνει. Ποιοι είναι;

Φασολάκια. Μπορεί να είναι άκρως υγιεινά και πλούσια σε φυτικές ίνες, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ικανά να προκαλέσουν ένα πρήξιμο στην κοιλιά ή στην περιοχή του εντέρου, κάνοντας τους κάτω κοιλιακούς σου να εξαφανιστούν. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το υγιεινό λαχανικό περιέχει δύο ένζυμα, τα οποία ο ανθρώπινος οργανισμός ζορίζεται – σε σημείο να αδυνατεί – να μεταβολίσει. Τι μπορείς να κάνεις, για να μην φουσκώσεις, αλλά και να μη χάσεις ταυτόχρονα τα θρεπτικά τους στοιχεία; Μα – φυσικά – να μειώσεις την ποσότητα που καταναλώνεις εβδομαδιαία και να ρωτήσεις τον προσωπικό σου ιατρό, μήπως με το κατάλληλο συμπλήρωμα το πρόβλημα λυθεί.

Κρεμμύδι. “Μμμμ, να βάλω λίγο ακόμα στο φαγητό;” ρωτάς. “Μάλλον όχι” σου απαντάω. Και, όμως, το μικρό αυτό λαχανικό “κρύβει” στο εσωτερικό του μερικούς σύνθετους υδατάνθρακες, που αρκετοί από εμάς δυσκολεύονται να μεταβολίσουν. Αποτέλεσμα; Η κοιλιά φουσκώνει και αυτό σε τσιτώνει. Αυτά, όμως, μόνο για εκείνο που προσθέτεις όσο μαγειρεύεις τα πιάτα σου. Γιατί, το πράσινο κρεμμύδι αντιθέτως μπορεί να βοηθήσει στο να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά, πριν καν προλάβεις να το κόψεις.

Πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα. Υπέροχο το γάλα που σου προσφέρει το ασβέστιο που χρειάζεσαι και πρωτεΐνες που θέλεις, ειδικά αν γυμνάζεσαι. Όμως, τελικά, δεν είμαστε καθόλου λίγοι όλοι εμείς που κάπως δυσκολευόμαστε να μεταβολίσουμε την λακτόζη, να τη διασπάσουμε και τελικά αντί να ξεκινάμε την ημέρα μας με χαμόγελο, την αρχίζουμε με προβληματισμό, αφού ένα μικρό ποτήρι αρκεί να φουσκώσει την κοιλιά μας. Για αυτό, την επόμενη φορά που θα ετοιμάσεις τη shopping list σου για το σούπερ – μάρκετ, πρόσθεσε γάλα φυτικής προελεύσεως, όπως παραδείγματος χάρη σόγιας, αμυγδάλου ή απλά ένα χωρίς λακτόζη.

Γλυκαντικές ουσίες. Αν ανήκεις στα κορίτσια που, επειδή δεν μπορούν να αποχωριστούν εύκολα τα γλυκά ή τη ζάχαρη, και για αυτό το λόγο καταφεύγουν σε γλυκαντικά υποκατάστατα, τότε καλύτερα να το ξανασκεφτείς. Γιατί, και αυτή η επιλογή σου κάνει την κοιλιά σου να μεγαλώνει και το τζιν σου να δυσκολεύεται να κλείσει. Η καλύτερη επιλογή, σύμφωνα με τους ειδικούς, που μπορείς να κάνεις είναι αυτή της στέβια. Μην το σκέφτεσαι, λοιπόν!

Σιτάρι. Μία φέτα ψωμί την ημέρα, την πείνα κάνει πέρα. Μάλλον, όμως, μαζί με την τελευταία σε αποχωρίζεται και η επίπεδη κοιλιά. Το λευκό σιτάρι, μεταξύ άλλων, έχει και γλουτένη, ουσία που δεν την λες σύμμαχο για το στομάχι σου. Και αυτό, γιατί, φημίζεται, όχι μόνο για το… πρήξιμο που μπορεί να σου προκαλέσει στην κοιλιά, αλλά και τη διάρκεια του. Προτίμησε, λοιπόν, τα σιτηρά ολικής αλέσεως ή το πολύσπορο ψωμί, πριν παραδοθείς στις ευεργετικές ιδιότητες της κινόα.

Σκόρδο. Πριν από λίγο αφαιρέσαμε το κρεμμυδάκι από τα πιάτα σου, τώρα ήρθε η στιγμή να περιορίσεις και το σκορδάκι. Και αυτό, γιατί η σύνθεση του, πέρα από φούσκωμα, μπορεί να σου προκαλέσει και αέρια. Δύο στομαχικά προβλήματα; E, όχι. Αν θέλεις να δώσεις γεύση και άρωμα στο φαγητό σου, πρόσθεσε μερικά μπαχαρικά, που θα ενεργοποιήσουν και το μεταβολισμό σου. 

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164