Σου αρέσει η πίτσα; Έξυπνα τρικς για να μειώσεις τις θερμίδες της

Ας το παραδεχτούμε! Ακόμα και αν κάνεις δίαιτα ή απλά ακολουθείς μία πιο ισορροπημένη διατροφή, έχεις και εσύ τις μέρες που θέλεις να ενδώσεις σε μία διατροφική ατασθαλία. Μία συγκεκριμένη: την αγαπημένη μας πίτσα. Για να συνοδεύσεις την ταινία, τη σειρά, τη βραδιά με φίλους ή απλά να ευχαριστήσεις τον ουρανίσκο σου. Με τη σιλουέτα σου, όμως, τι θα γίνει; Όπως γνωρίζεις η πίτσα, “κρύβει” αρκετές θερμίδες και μπορεί να τσαλαπατήσει αρκετά εύκολα την προσπάθεια σου να αδυνατίσεις. Όχι, αν την φτιάξεις με τα χεράκια σου και ακολουθήσεις τα παρακάτω μυστικά! Γιατί, σου αξίζει να την απολαύσεις χωρίς τύψεις…

Και η ζύμη… λεπτή
Το γνωρίζεις. Όσο πιο λεπτή είναι η ζύμη, τόσο πιο φιλική γίνεται η πίτσα στη διατροφή σου. Και όσο πιο σπιτική ακόμα καλύτερα. Μην φοβάσαι το αποτέλεσμα! Στην πραγματικότητα, το να φτιάξεις τη δική σου ζύμη χρειάζεται περισσότερο τρόπο και… υπομονή, παρά κόπο. Έτσι, θα ελέγξεις καλύτερα την ποσότητα ζάχαρης και αλατιού που περιέχει. Αν δεν σου αρέσει η συνταγή για σπιτική ζύμη που θα θα βρεις εδώ, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ως βάση ακόμη και… τορτίγια!

Ναι στα αλλαντικά, όχι σε όλα
Δίνουν γεύση στην πίτσα σου και νοστιμίζουν κάθε της κομμάτι. Την ίδια στιγμή, είναι ικανά να αυξήσουν τις θερμίδες κατακόρυφα και να ανεβάσουν τον αριθμό στη ζυγαριά. Όχι όλα. Προσπάθησε να αποφύγεις το λαχταριστό πεπερόνι, το καυτερό σαλάμι και στη θέση του να βάλεις λίγη γαλοπούλα. Μία ακόμη επιλογή που μπορείς να κάνεις και να εντυπωσιάσεις παράλληλα, είναι να χρησιμοποιήσεις μπουκίτσες κοτόπουλου. 

Με το τυρί, τι γίνεται;
Βρες ένα τυρί που είναι νόστιμο κι έχει λίγα λιπαρά. Όσο λιγότερα λιπαρά, τόσο λιγότερες θερμίδες. Κάνε μία βόλτα μέχρι το σούπερ μάρκετ, δοκίμασε τις light επιλογές και βρες εκείνη που θα δημιουργήσει την πιο τυρένια βάση για την πίτσα σου. 

Και τα μπαχαρικά στο παιχνίδι
Επιταχύνουν το μεταβολισμό σου και συμβάλλουν στην ταχύτερη καύση λίπους. Το θυμάσαι; Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι μία μικρή μόνο ποσότητα πάνω από το λιωμένο σου τυράκι ή ακόμη και εντός της ζύμης σου μπορεί να διεγείρει το μεταβολισμό σου και να κάνει την πίτσα σου σύμμαχο στη δίαιτα.

Φτιάξε τη δική σου κόκκινη σάλτσα
Άσε τη δημιουργικότητα σου να ξεχειλίσει την κουζίνα. Φρέσκια ντομάτα, μπαχαρικά και ελαιόλαδο τα βασικά σου συστατικά. Θα δώσει γεύση στην πίτσα σου και θα σε κάνει να νιώσεις χορτάτη λόγω των φυτικών ινών της ντομάτας. Άσε που δεν θα έχεις να αντιμετωπίσεις τη ζάχαρη και το αλάτι που “κρύβουν” οι έτοιμες σάλτσες.

Τα λαχανικά στην κορυφή
Δώσε γεύση και χρώμα στην πίτσα και το πιάτο σου. Τώρα που έπλασες τη ζύμη, έφτιαξες τη δική σου σάλτσα και πρόσθεσες τα βασικά συστατικά, ήρθε η ώρα των λαχανικών. Άσε που τα λαχανικά έχουν πολλές φυτικές ίνες, κάτι που σημαίνει ότι προκαλούν το αίσθημα του κορεσμού. Καλή σου απόλαυση!

 

 

Read More

And More