ΣΥΝΤΑΓΕΣ: Λαχταριστά Smoothies για να απαλύνεις τα σημάδια της ακμής και να έχεις λαμπερό δέρμα!

Ένα δροσιστικό smoothie με πολλά φρούτα και φρέσκα υλικά είναι σίγουρα απολαυστικό! Εκείνο που ίσως δεν γνώριζες είναι πως μπορεί να σε βοηθήσει να απαλύνεις τα σημάδια της ακμής στο πρόσωπο και να αποκτήσεις ενυδατωμένο, λαμπερό και σφριγηλό δέρμα! Α, και να μην ξεχάσω να αναφέρω πως προστατεύει την υγεία και καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα.

Η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Έρικα Νταουτίδου μας εξηγεί τι είναι εκείνο που κάνει τα Smoothies τόσο… φιλικά για το δέρμα και την υγεία σου, ενώ μας δίνει λαχταριστές συνταγές!

Προβιοτικά… για τέλειο δέρμα!
Το μυστικό για πρόσωπο χωρίς ακμή, δέρμα λαμπερό και υγεία του πεπτικού συστήματος ακούει στο όνομα προβιοτικά. “Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσλαμβάνονται από έναν οργανισμό, συμβιώνουν με αυτόν και εξασφαλίζουν την καλύτερη υγεία και λειτουργία του. Προβιοτικά βρίσκουμε στο γιαούρτι, το κεφίρ και όλα τα ζυμωμένα προιόντα, όπως το τουρσί, το κρασί ή την μπύρα κτλ.” εξηγεί η διαιτολόγος.

Γιαούρτι, ξινόγαλα και κεφίρ! Η τέλεια βάση για υπέροχα smoothies δηλαδή. Η Έρικα Νταουτίδου κάνει τους απολαυστικούς συνδυασμούς, αλλά μπορείς να βάλεις τη φαντασία σου να δουλέψει.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΣ ΟΛΑ ΤΑ SMOOTHIES KAI ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙΣ

Πώς όμως καταπολεμά το smoothie σου την ακμή;
“Κάποια από τα αίτια της ακμής είναι η ορμονική δραστηριότητα και συγκεκριμένα η αυξημένη συγκέντρωση τεστοστερόνης, το στρες, η βακτηριακή μόλυνση και η κληρονομικότητα” επισημαίνει η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Έρικα Νταουτίδου. Τα προβιοτικά από την άλλη ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και η ενίσχυσή του βοηθά στην αντιμετώπιση της ακμής αλλά και άλλων καταστάσεων του δέρματος, όπως η ατοπική δερματίτιδα.

Τι είναι αυτό που δίνει ενυδατωμένο και λαμπερό δέρμα;

Όμως η αγάπη των Smoothie σου για το δέρμα δεν σταματά στην καταπολέμηση της ακμής. Φαίνεται ότι η κατανάλωση προβιοτικών προστατεύει και βελτιώνει την υγεία του δέρματος, ακόμη και αν δεν πάσχει από ακμή.

Αναλυτικά προστατεύει:
– Απέναντι στην επίδραση του ήλιου
: Αποτελέσματα μελετών δείχνουν πως ενισχύουν την άμυνα του δέρματος απέναντι στην υπεριώδη ακτινοβολία.

– Από την ξηρότητα και την ευαισθησία
: Μια ακόμη μελέτη έδειξε πως σε γυναίκες με ξηρό και ευαίσθητο δέρμα που κατανάλωσαν γαλακτοκομικό προϊόν εμπλουτισμένο με προβιοτικά για 24 εβδομάδες, μειώθηκαν σημαντικά οι απώλειες νερού από την επιδερμίδα και βελτιώθηκε η υγεία και η όψη του δέρματος, σε σύγκριση με εκείνες που δεν κατανάλωσαν προβιοτικά.

Δροσιστικό ρόφημα και για την υγεία…
Και επειδή η ομορφιά και η υγεία πρέπει να ξεκινά και από μέσα μας, δες παρακάτω μια σειρά από ευεργετικές δράσεις των προβιοτικών στην υγεία όπως τις περιγράφει η διαιτολόγος:

Προλαμβάνουν τη γαστρεντερίτιδα: Κάποια προβιοτικά φαίνεται να βελτιώνουν τα συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Μπορούν να μειώσουν τόσο τη διάρκεια όσο και τη βαρύτητα της νόσου.

Καταπραϋνουν από τις άσχημες συνέπειες των φαρμάκων: Βοηθούν τον οργανισμό να αποφύγει τις αρνητικές επιπτώσεις από την κατανάλωση αντιβιοτικών. Με την κατανάλωση προϊόντων με προβιοτικά, η μικροβιακή χλωρίδα που πλήττεται από τη χρήση των αντιβιοτικών αντικαθίσταται, με αποτέλεσμα να μπορεί να ανταγωνιστεί την ανάπτυξη των παθογόνων μικροοργανισμών και να αποτρέπει την ανάπτυξή τους.

Αναστρέφουν τη δυσανεξία στη λακτόζη: Οι μικροοργανισμοί του εντερικού σωλήνα πέπτουν τη λακτόζη και τη μετατρέπουν σε γαλακτικό οξύ, επιτρέποντας σε άτομα με δυσανοχή στη λακτόζη να ανέχονται λίγη περισσότερη λακτόζη και περιορίζοντας τις ενοχλήσεις που τους προκαλεί.

Μειώνουν τη χοληστερίνη: Τα επίπεδα χοληστερόλης φαίνονται να μειώνονται μετά από συστηματική κατανάλωση προϊόντων με προβιοτικά.

Προστατεύουν από λοιμώξεις: Σημαντική είναι η προστατευτική δράση των προβιοτικών έναντι των λοιμώξεων από το ελικοβακτήριο του πυλωρού, το οποίο συχνά προκαλεί γαστρίτιδες και έλκη, όταν χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με την φαρμακευτική τους θεραπεία.

Ανακουφίζουν το ευερέθιστο έντερο: Σημαντική είναι και η δράση τους στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του ευερέθιστου εντέρου και της κολίτιδας.

Βελτιώνουν τα συμπτώματα δυσκοιλιότητας: Η δράση των προβιοτικών στη ρύθμιση της λειτουργίας του εντέρου και την θεραπεία της δυσκοιλιότητας είναι επίσης σημαντική. Με τον τρόπο αυτό προλαμβάνουν και έναντι του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Read More

And More