5 ασκήσεις για δυνατό κορμί που μπορείς να κάνεις καθημερινά στο σπίτι σου

Οι διακοπές πλησιάζουν αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να συνεχίσεις την άσκηση στο σπίτι. Ή ακόμη και στο νησί. Μην ξεχνάς άλλωστε ότι το σώμα μας έχει μνήμη και αν το “ξεχνάς” εσύ δεν ανταποκρίνεται σωστά. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και όταν “διακόπτεις” όλες τις συνήθειες καλό είναι η συγκεκριμένη να συνεχίζεται. 

Η αγαπημένη Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μάντη Περσάκη σου προτείνει 5 εύκολες ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να κρατήσεις τη φόρμα σου μέχρι να επιστρέψεις και πάλι στη ρουτίνα σου. 

ΑΣΚΗΣΗ 1

Ξαπλώνω στο στρώμα, χέρια πίσω από τον αυχένα και τα πόδια είναι λυγισμένα με ενωμένα τα πέλματα. Με την εκπνοή, προσπαθώ να ακουμπήσω ίδιο αγκώνα-γόνατο, επαναλαμβάνοντας για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 2

Ξαπλώνω στο στρώμα με τα χέρια δίπλα στον κορμό και τα πόδια να πατάνε στο έδαφος λυγισμένα. Εκπνέοντας ανεβοκατεβάζω εναλλάξ λυγισμένα τα πόδια προσπαθώντας να ακουμπούν οι «μύτες» των δακτύλων στο έδαφος. Επαναλαμβάνω για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 3

Ξαπλώνω στο έδαφος, πόδια ανοικτά στο άνοιγμα των ώμων και δάκτυλα ποδιών ελαφρώς προς τα έξω και σηκώνω λεκάνη ψηλά. Εκπνέοντας και για 1’, ανοίγω-κλείνω τα πόδια κρατώντας τη λεκάνη ψηλά.

ΑΣΚΗΣΗ 4

Σε πλάγια θέση, στήριξη σε παλάμη και με το πάνω πόδι να είναι λυγισμένο στον αέρα. Εκπνέοντας, τεντώνω μπροστά το ένα πόδι και επανέρχομαι στην αρχική θέση για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 5

Κάθομαι στα γόνατα και φέρνω τα χέρια τεντωμένα μπροστά στο στήθος. Με την εκπνοή φέρνω πίσω τον κορμό σφίγγοντας καλά την κοιλιά, ώστε να παραμείνει ο σε μια ευθεία. Επαναλαμβάνω για 1’.

 

 

 

 

 

 

 

Read More

And More