5 ασκήσεις για όλο το σώμα από την Μάντη Περσάκη

Άλλη μία εβδομάδα φθάνει στο τέλος. Ξέρεις ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να “κλείσει” σωστά; Μα, φυσικά, να αφιερώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου και να προσπαθήσεις να τον μετατρέψεις στην καλύτερη του εκδοχή. Για αυτό, σήμερα, η Μάντη Περσάκη, σου έχει ετοιμάσει μερικές ασκήσεις, για να γυμνάσεις όλο σου το σώμα και να δεις σίγουρα αποτέλεσμα. 

Δεν χρειάζεσαι πολλά: Φόρεσε απλά την φόρμα σου, φτιάξε μία Playlist με τραγούδια που αγαπάς και σου φτιάχνουν τη διάθεση και ακολούθησε βήμα – βήμα την, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, που φέτος έχει βάλει στόχο να αλλάξεις το σώμα σου.

Πριν πατήσεις “Play” στα παρακάτω βιντεάκια, κράτησε και εφάρμοσε τα παρακάτω tips:

  • Πριν ξεκινήσεις την προπόνηση σου, μην παραλείψεις να κάνεις ένα μικρό ζέσταμα, προκειμένου να αποφύγεις τους τραυματισμούς.
  • Για τον ίδιο λόγο, μην βιαστείς να ολοκληρώσεις το πρόγραμμα, παραλείποντας τις απαραίτητες διατάσεις, μετά τη λήξη του προγράμματος.
  • Επαναλαμβάνεις τις ασκήσεις, παρατηρώντας πολύ προσεκτικά την Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μάντη Περσάκη και δεν υπερβάλλεις ως προς τον αριθμό των επαναλήψεων, γιατί η αυξημένη ποσότητα δεν σημαίνει ότι θα φέρει την επιθυμητή αλλαγή στο σώμα σου γρηγορότερα. 

Έτοιμη; Ξεκινάμε!

Άσκηση 1

Σε θέση οκλαδόν, πλάτη ίσια, κλείνουμε και ανοίγουμε χέρια για 1′. 

Άσκηση 2

Σε πλάγια θέση, κάτω πόδι λυγισμένο , μύτες ποδιών τεντωμένες, τεντώνουμε – λυγίζουμε το πάνω πόδι για 1΄ στην κάθε πλευρά.

Άσκηση 3

Χέρια δίπλα στον κορμό, ενωμένες φτέρνες, ανεβάζουμε κατεβάζουμε λεκάνη για 1΄.

Άσκηση 4

Ανεβάζουμε κορμό, ενώνοντας αντίθετο αγκώνα γόνατο για 1΄στην κάθε πλευρά.

Άσκηση 5

Ανεβάζουμε κορμό και ταυτόχρονα κλείνουμε και ανοίγουμε χέρια για 1′.

Read More

And More