Burnout: 6 ασκήσεις yoga που θα σε βοηθήσουν να το προλάβεις

Η δουλειά μοιάζει να σε έχει διαλύσει; Δουλεύεις αμέτρητες ώρες και το άγχος έχει χτυπήσει κόκκινο; Νιώθεις διαρκώς εξουθενωμένη; Ξέρεις πολύ καλά τι σημαίνει αυτό. Το burnout πλησιάζει. Καραδοκεί. Υπάρχει ωστόσο τρόπος να το προλάβεις. Το να σου λέει κάποιος διαρκώς πως «πρέπει να χαλαρώσεις και ρίξεις ρυθμούς», δεν βοηθάει, το ξέρω. Είναι σημαντικό αλλά δεν θα πρότεινα αυτό σε αυτή τη φάση.

Η yoga είναι αυτή που θα σε σώσει. Πρόκειται για ένα φανταστικό είδος γυμναστικής με αμέτρητους fans – αυτό το γνωρίζεις ήδη – που στοχεύει στην ενδυνάμωση των μυών και την βελτίωση της ελαστικότητας και της ευλυγισίας σου. Κοινώς με την yoga μπορείς να γίνεις κορμάρα. Την ίδια στιγμή ωστόσο, η yoga χρησιμοποιείται ως πρακτική και για την μείωση του στρες και του άγχους.

Ό,τι πρέπει για να καταπολεμήσεις την εξάντληση, να ανακτήσεις την εσωτερική σου ισορροπία και να αγκαλιάσεις την ηρεμία και τη γαλήνη. Υπάρχουν δε μερικές ασκήσεις που μπορούν να σε κάνουν να νιώσεις αμέσως καλύτερα, αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία των εργασιακά εξουθενωμένων. Μην ανησυχείς, και εγώ εκεί βρίσκομαι! Φόρεσε άνετα ρούχα, κάνε λίγο χώρο στο σαλόνι ή – ακόμα καλύτερα – στο μπαλκόνι σου, άπλωσε το ματ σου και ξεκινάμε. Ανακάλυψε παρακάτω 6 θέσεις, ασκήσεις, ασάνες – πες το όπως θέλεις – yoga για να προλάβεις το burnout. Γαλήνη, καλώς ήρθες στο σπιτικό μας!

Balasana: Η στάση του παιδιού

Savasana: Corpse Pose

Ananda Βalasana

Sukhasana

Στάση κεράκι ή αλλιώς Sarvangasana

Paschimottanasana

Ετικέτες

Read More

And More