Total Body Workout: 5 ασκήσεις για να γυμνάσεις κάθε μυ στο σώμα σου!

Είναι ΣΚ, έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο, ευκαιρία να γυμναστείς. Έτοιμη; Δεν χρειάζεται καν να μετακινηθείς από το σπίτι σου, απλά να φορέσεις τα αθλητικά σου, να δέσεις τα κορδόνια σου, να φτιάξεις μία Playlist που θα σού δίνει ώθηση, όταν θέλεις να σταματήσεις και την καλή σου διάθεση. Α, και ένα μπουκαλάκι με νερό. Και (φυσικά) να ακολουθήσεις την, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μάντη Περσάκη, η οποία σήμερα σου έχει ετοιμάσει ένα πρόγραμμα ασκήσεων που θα σε “γραμμώσει” και γυμνάσει κάθε μυ του σώματος σου. 

Μην ξεχνάς τα παρακάτω, πριν πατήσεις το Play!

  • Πριν ξεκινήσεις την προπόνηση σου, μην παραλείψεις να κάνεις ένα μικρό ζέσταμα, προκειμένου να αποφύγεις τους τραυματισμούς.
  • Για τον ίδιο λόγο, μην βιαστείς να ολοκληρώσεις το πρόγραμμα, παραλείποντας τις απαραίτητες διατάσεις, μετά τη λήξη του προγράμματος.
  • Επαναλαμβάνεις τις ασκήσεις, παρατηρώντας πολύ προσεκτικά την Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μάντη Περσάκη και δεν υπερβάλλεις ως προς τον αριθμό των επαναλήψεων.
  • Προκειμένου να εκτελέσεις σωστά τις σημερινές ασκήσεις, προμηθεύσου μερικά πανάκια, τα οποία θα κάνουν το σώμα σου πιο ευλύγιστο και εσένα περισσότερο αποδοτική στις ασκήσεις που σου προτείνει η Μάντη Περσάκη.
  • Μην υπερβάλλεις στον αριθμό των επαναλήψεων μέσα στην ημέρα. Η σωστή άσκηση χρειάζεται ισορροπία, μέτρο και ρυθμό. Ξεκινάμε…

Άσκηση 1

Σε τετραποδική θέση κάνουμε slice για 1΄.

Άσκηση 2

Με ίσια πλάτη , λυγίζουμε τεντώνουμε για 1′ στην κάθε πλευρά.

Άσκηση 3

Ανεβάζουμε λεκάνη, φέρνοντας παράλληλα τα χέρια δίπλα στον κορμό για 1΄

Άσκηση 4

Στήριξη σε παλάμες , λυγίζουμε και  τεντώνουμε εναλλάξ τα πόδια για 1΄

Άσκηση 5

Χαμηλώνουμε και κατεβάζουμε τα χέρια, ακολουθώντας την Μάντη Περσάκη, 1′

 

Read More

And More