Ας γυμναστούμε μαζί! 6 δυναμικές ασκήσεις για όλο το σώμα με μία μικρή μπάλα

Η νέα σεζόν μόλις ξεκίνησε! Φέτος, το πήρες απόφαση. Θα προσέξεις λίγο πιο πολύ τη διατροφή σου, θα αρχίσεις εντατικά γυμναστική και θα αποκτήσεις την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Για το τελευταίο φροντίζει και αυτή τη χρονιά, η Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μάντη Περσάκη. Εσύ το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να πάρεις μία βαθιά – και αποφασιστική – ανάσα, να κάνεις τις απαραίτητες διατάσεις πριν από τις ασκήσεις, να ετοιμάσεις μία Playlist με τραγούδια που αγαπάς και σε κινητοποιούν και – φυσικά – να πατήσεις Play στα παρακάτω βιντεάκια.

Σήμερα, η προπόνηση μας περιλαμβάνει ένα δυναμικό σετ ασκήσεων για όλο το σώμα με τη βοήθεια μίας Exercise Ball. Θα αδυνατίσεις, θα κάψεις λίπος και θα ροκανίσεις τους μύες σου. Έτοιμη;

Πριν ξεκινήσεις, διάβασε τους παρακάτω χρυσούς κανόνες!

  • Μην παραλείψεις να κάνεις ένα μικρό ζέσταμα στην αρχή, προκειμένου να αποφύγεις τους τραυματισμούς.
  • Για τον ίδιο λόγο, μην βιαστείς να ολοκληρώσεις το πρόγραμμα, παραλείποντας τις απαραίτητες διατάσεις, μετά τη λήξη του προγράμματος.
  • Επαναλαμβάνεις τις ασκήσεις, παρατηρώντας πολύ προσεκτικά την Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μάντη Περσάκη και δεν προχωράς σε τυχόν πειραματισμούς, που ίσως σε τραυματίσουν.
  • Μην υπερβάλλεις στον αριθμό των επαναλήψεων μέσα στην ημέρα. Η σωστή άσκηση χρειάζεται ισορροπία, μέτρο και ρυθμό. Φύγαμε!

Άσκηση 1

Σε θέση οκλαδόν ανοίγουμε χέρια και κρατάμε την μπάλα μία από το ένα μία από το άλλο χέρι. Επαναλαμβάνουμε για 1′

Άσκηση 2

Ανεβάζουμε κόσμο τεντώνοντας παράλληλα και τα πόδια. Επαναλαμβάνουμε για 1′

Άσκηση 3

Στήριξη στα ισχία, όλη η δύναμη στο κέντρο, περνάμε την μπάλα μία από το ένα μία από το άλλο πόδι. Επαναλαμβάνουμε για 1′

Άσκηση 4

Σε πλάγια θέση, κατεβάζουμε χέρι, τεντώνοντας παράλληλα και το πόδι μπροστά. Επαναλαμβάνουμε 1′ στην κάθε πλευρά.
 

Άσκηση 5

Πόδια ανοιχτά ίσια πλάτη ρολάρουμε μπροστά και ρίχνουμε τον κορμό όσο πιο χαμηλά μπορούμε. Επαναλαμβάνουμε για 1′

Άσκηση 6

Ανεβάζουμε κορμό και ενώνουμε χέρι με πόδι. Επαναλαμβάνουμε για 1′ στην κάθε πλευρά

Read More

And More