Ασκήσεις για όλο το σώμα με ένα σκουπόξυλο

Η αγαπημένη μας Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μάντη Περσάκη συνεχίζει να έχει απίθανες ιδέες για εύκολες ασκήσεις στο σπίτι. Και σήμερα σου προτείνει να γυμνάσεις όλο το σώμα χρησιμοποιώντας ένα σκουπόξυλο

Θα χρειαστείς εκτός από αυτό, ένα yoga mat και τα πιο άνετα ρούχα. Αντιγράφεις τις κινήσεις της και επαναλαμβάνεις καθημερινά όποτε έχεις ελεύθερο χρόνο. Τόσο απλά. 

ΑΣΚΗΣΗ 1 

 

Κάθομαι σε εδραία θέση, και κρατάω το σκουπόξυλο και με τα δύο μου χέρια μπροστά από το στήθος. Εκπνέοντας, τεντώνω και λυγίζω τα χέρια τα χέρια προσέχοντας να μην κατεβαίνουν οι αγκώνες. Επαναλαμβάνω για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 2

 

Κάθομαι σε εδραία θέση, κρατώντας το σκουπόξυλο με τα χέρια ελαφρώς λυγισμένα πάνω από το κεφάλι. Εκπνέοντας και για 1’, κάμπτω κορμό εναλλάξ προς τη μία πλευρά και επανέρχομαι αργά στην αρχική θέση.

ΑΣΚΗΣΗ 3 

 

Ξαπλώνω στο στρώμα κρατώντας το σκουπόξυλο με χέρια και το τοποθετώ πίσω από τον αυχένα με τα πόδια λυγισμένα να ακουμπούν τα πέλματα στο στρώμα. Με την εκπνοή σηκώνω κορμό και επαναλαμβάνω την άσκηση για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 4 

 

Κάθομαι στα γόνατα και φέρνω τα χέρια τεντωμένα μπροστά στο στήθος κρατώντας το σκουπόξυλο. Με την εκπνοή φέρνω πίσω τον κορμό σφίγγοντας καλά την κοιλιά, ώστε να παραμείνει ο σε μια ευθεία. Επαναλαμβάνω για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 5 

 

Κάθομαι στο στρώμα και στηρίζομαι στο δεξί γόνατο έχοντας το άλλο πόδι τεντωμένο στο πλάι και κρατώντας το σκουπόξυλο πάνω από το κεφάλι. Με την εκπνοή κάμπτω τον κορμό μου στην πλευρά του λυγισμένου ποδιού και επανέρχομαι αργά στην αρχική θέση σφίγγοντας καλά την κοιλιά. Επαναλαμβάνω για 1’ σε κάθε πλευρά.

Read More

And More