Ασκήσεις στο σπίτι από τη Μάντη Περσάκη για όλο το σώμα με μια πετσέτα

Μία πετσέτα μπορεί να σε βοηθήσει να ασκήσεις όλο το σώμα. Η αγαπημένη Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μάντη Περσάκη σου δείχνει τις 5 πιο απλές που μπορείς να κάνεις πανεύκολα.

Αρκεί να απλώσεις στο πάτωμα το yoga mat, να πάρεις στα χέρια σου μια μεγάλη πετσέτα μπάνιου που θα τυλίξεις προσεχτικά και να δεις τα video που ακολουθούν.  

ΑΣΚΗΣΗ 1 

Κάθομαι σε εδραία θέση με ίσια πλάτη, κρατώντας την πετσέτα τεντωμένη μπροστά, με τα χέρια λίγο πιο ανοικτά από το ύψος των ώμων. Με την εκπνοή, λυγίζω τα χέρια μπροστά από το στήθος  και με την εισπνοή επανέρχομαι στην αρχική θέση, επαναλαμβάνοντας για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 2

Κάθομαι σε εδραία θέση με το ένα πόδι τεντωμένο και το σχοινάκι περασμένο στο πέλμα μου. Με την εκπνοή σηκώνω το τεντωμένο πόδι προς τα πάνω με τη βοήθεια του οργάνου και επαναλαμβάνω για 1’σε κάθε πόδι.

ΑΣΚΗΣΗ 3

Ξαπλώνω στο στρώμα, κρατάω την πετσέτα τεντωμένη και την τοποθετώ πίσω από τον αυχένα με τα πόδια λυγισμένα να ακουμπούν τα πέλματα στο στρώμα. Με την εκπνοή σηκώνω κορμό και επαναλαμβάνω την άσκηση για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 4

Ξαπλώνω στο έδαφος με τα πόδια λυγισμένα. Τοποθετώ το σχοινάκι πάνω από τα κόκκαλα της λεκάνης και το κρατάω στο έδαφος με τις παλάμες μου. Με την εκπνοή σηκώνω ψηλά τη λεκάνη μου και επαναλαμβάνω για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 5

Ξεκινάω στα ισχία με το ένα πόδι λυγισμένο και το άλλο τεντωμένο το οποίο το κρατάω με την πετσέτα. Παίρνω εισπνοή και ρίχνω προς τα πίσω τον κορμό μου ταυτόχρονα με το τεντωμένο πόδι και εκπνέοντας σηκώνομαι σε αρχική θέση και επαναλαμβάνω για 1’.

 

 

Read More

And More