Ασκήσεις στο σπίτι από την Μάντη Περσάκη για να ξεκουράσεις τον αυχένα σου

Ο αυχένας είναι ένα από τα πιο καταπονημένα σημεία του σώματος. Ειδικά τα τελευταία χρόνια με την χρήση των κινητών και την κακή στάση μπροστά από τον υπολογιστή στο γραφείο. Η ακινησία άλλωστε γνωρίζεις πόσο βλάπτει όπως επίσης και η απουσία συχνής άσκησης. 

Αν ταλαιπωρείσαι με τον αυχένα η αγαπημένη μας Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μάντη Περσάκη είναι και πάλι εδώ με τις ασκήσεις που θα ανακουφίσουν τον αυχένα σου και κατά προέκταση όλο σου το σώμα. 

Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να στρώσεις το yoga mat και να ακολουθήσεις τις κινήσεις της. 

ΑΣΚΗΣΗ 1

Κάθομαι με ίσια πλάτη, εκπνέοντας και για 30’’ σε κάθε πλευρά πιέζω μαλακά τον αυχένα δεξιά, αριστερά, πάνω και κάτω, σχηματίζοντας ένα νοητό «σταυρό» αργά χωρίς να κάνω απότομες κινήσεις.

ΑΣΚΗΣΗ 2 

Από την ίδια θέση, πλέκω τα δάκτυλά μου και τοποθετώ τις παλάμες μου στο μέτωπο. Με την εκπνοή και για 30’’ κάθε φορά κάνω μικρές πιέσεις προς τα μπροστά και επαναφέρω αργά στην αρχική θέση.

ΑΣΚΗΣΗ 3

Παραμένω καθιστή και με ίσια πλάτη και τοποθετώ την παλάμη στο μάγουλο έχοντας λυγισμένο το χέρι. Με την εκπνοή, πιέζω αργά και σταθερά στρίβοντας το κεφάλι προς την πλευρά του χεριού. Επαναλαμβάνω για 30’’ σε κάθε πλευρά προσέχοντας πάντα να μην χαλάει η αρχική θέση.

ΑΣΚΗΣΗ 4

Μένω με ίσια πλάτη και τραβάω το τεντωμένο χέρι μπροστά στο στήθος και μένω από 5 έως 10 δευτερόλεπτα σε κάθε χέρι.

ΑΣΚΗΣΗ 5 

Από την ίδια θέση και με ίσια πλάτη, εκπνέοντας σηκώνω τους ώμους όσο περισσότερο μπορώ ψηλά και επανέρχομαι αργά στην αρχική θέση, επαναλαμβάνοντας για 30 ‘’.

Read More

And More