Ασκήσεις στο σπίτι από την Μάντη Περσάκη με 2 μπουκάλια νερό

Η αγαπημένη μας Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μάντη Περσάκη προτείνει του πιο ευφάνταστους και ανέξοδους τρόπους για να ασκηθείς στο σπίτι.  Και τώρα σου προτείνει να γυμνάσεις το σώμα με δύο μπουκάλια νερό.

Πέντε εύκολες ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να ενδυναμώσεις τα χέρια, την πλάτη και το στήθος. Δες στη συνέχεια τα video και ακολούθησε τις κινήσεις της Μάντη. 

ΑΣΚΗΣΗ 1

 

Κάθομαι σε εδραία θέση κρατώντας τα μπουκαλάκια με τα χέρια ελαφρώς λυγισμένα. Με την εκπνοή ανεβάζω τα χέρια πάνω από το κεφάλι και επαναφέρω αργά στην αρχική θέση. Επαναλαμβάνω για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 2

Κάθομαι σε εδραία θέση, με ίσια πλάτη και κρατώντας από ένα μπουκαλάκι νερό σε κάθε χέρι. Με την εκπνοή ενώνω τα χέρια μπροστά στο στήθος και τα επαναφέρω στην αρχική, εκτελώντας την άσκηση για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 3

Κάθομαι σε εδραία θέση με τα χέρια τεντωμένα έχοντας τις παλάμες προς τα έξω και κρατώντας τα μπουκαλάκια. Εκπνέοντας λυγίζω τα χέρια προς το στήθος και επαναλαμβάνω για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 4

Τοποθετώ το ένα χέρι λυγισμένο δίπλα στο κεφάλι μου κρατώντας ένα μπουκαλάκι. Με την εκπνοή τεντώνω το χέρι μου από τον αγκώνα, χωρίς να χαλάσω την θέση του χεριού μου και επαναλαμβάνω για 1’ σε κάθε χέρι.

ΑΣΚΗΣΗ 5

Σε τετραποδική θέση, κρατάω στο ένα χέρι το μπουκαλάκι. Με την εκπνοή λυγίζω τον αγκώνα μου προς τα πάνω και επαναφέρω. Επαναλαμβάνω για 1’.

Photos: iStock

Read More

And More