Ασκήσεις στο σπίτι για αποθεραπεία μετά την προπόνηση

Έχεις ξεκινήσει εντατικά την άσκηση. Κι επειδή πήρες μερικά κιλά στις διακοπές πιθανότατα το παράκανες. Έχεις πιαστεί όμως και δεν θέλεις να χάσεις άλλες προπονήσεις. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ακολουθήσεις τη συμβουλής της αγαπημένης μας Καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής Μάντης Περσάκη. Σου αποκαλύπτει πως θα ξεπιαστείς και θα μπορέσεις να ακολουθήσεις και πάλι το πρόγραμμα σου. 

Στη συνέχεια θα δεις 6 απλές αλλά αποτελεσματικές ασκήσεις που μπορείς να επαναλαμβάνεις κάθε φορά που χρειάζεται. 

ΑΣΚΗΣΗ 1

 

Ξεκινάω με αρχική θέση στα ισχία, με τα χέρια και τα πόδια στον αέρα. Με την εκπνοή, αφήνω το σώμα να «ρολλάρει» μέχρι κάτω χωρίς να χαλάσω τη θέση και επανέρχομαι με φόρα στην αρχική θέση. Επαναλαμβάνω για 30’’. 

ΑΣΚΗΣΗ 2

 

Κάθομαι σε εδραία θέση, τεντώνω τα χέρια πίσω από τον κορμό και πλέκω τα δάχτυλα. Με την εκπνοή, ρίχνω μπροστά τον κορμό και φέρνω ψηλά τα χέρια όσο πιο πολύ μπορώ και μενω για 30’’.

ΑΣΚΗΣΗ 3

Κάθομαι στο στρώμα με τα πόδια ανοιχτά, το ένα λυγισμένο μπροστά και το άλλο τεντωμένο στο πλάι. Με την εκπνοή, ρίχνω μπροστά τον κορμό και έπειτα στο πλάι προς το τεντωμένο πόδι, προσπαθώντας το χέρι να ακουμπήσει τα δάκτυλα του ποδιού. Επαναλαμβάνω για 30’’ σε κάθε πλευρά.

ΑΣΚΗΣΗ 4

Από την ίδια θέση, με τεντωμένα πόδια και ίσια πλάτη, ρίχνω τον κορμό μπροστά όσο μπορώ και μένω για 30’’.

ΑΣΚΗΣΗ 5

 

Παραμένω στην ίδια θέση με το ένα πόδι τεντωμένο μπροστά και το άλλο λυγισμένο ώστε να ακουμπήσει αντίθετος αστράγαλος με αντίθετο γόνατο. Εκπνέοντας, ρίχνω μπροστά τον κορμό όσο περισσότερο μπορώ και μενω για 30’’ για κάθε πόδι.

ΑΣΚΗΣΗ 6

 

Ξεκινάω από την ίδια θέση και σταυρώνω το αριστερό πόδι πάνω από το δεξί γόνατο, ώστε το πέλμα να πατήσει στο στρώμα. Εκπνέοντας, στρίβω τον κορμό πιέζοντας μαλακά το λυγισμένο πόδι και μένω για 30’’ σε κάθε πλευρά.

 

 

Read More

And More