Ασκήσεις στο σπίτι για να χάσεις πόντους

Aκολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή και προσπαθείς να είσαι τυπική με τις επισκέψεις στο γυμναστήριο. Υπάρχει όμως ένα μικρό πρόβλημα: Δεν χάνεις πόντους από τα σημεία που θέλεις όπως για παράδειγμα είναι η μέση και οι γοφοί. Σε αυτό το σημείο θα χρειαστεί να σου υπενθυμίσω ότι εκτός από το συνηθισμένο σου πρόγραμμα πρέπει να κάνεις και συγκεκριμένες ασκήσεις κατάλληλες για το σκοπό σου. 

Η αγαπημένη Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μάντη Περσάκη έχει τη λύση. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να στρώσεις το yoga mat και να δεις τα video που έχει ετοιμάσει. 

ΑΣΚΗΣΗ 1 

 

Από όρθια θέση, έχοντας τα πόδια ανοικτά, γόνατα και δάκτυλα ποδιών προς τα έξω. Με την εκπνοή και για 1’ λυγίζω και τεντώνω τα πόδια προσέχοντας να έχω πάντα ίσια την πλάτη.

ΑΣΚΗΣΗ 2 

 

Από τετραποδική θέση, φέρνω το ένα πόδι λυγισμένο κοντά στο στήθος. Με την εκπνοή, τεντώνω το πόδι προς τα πίσω και με την εισπνοή επανέρχομαι στην αρχική θέση. Επαναλαμβάνω για 1’ σε κάθε πόδι.

ΑΣΚΗΣΗ 3

 

Κάθομαι σε πλάγια θέση και ισορροπώ στα ισχία, έχοντας λυγισμένα και τα δύο πόδια στον αέρα. Εκπνέοντας και για 1’, τεντώνω ταυτόχρονα και τα δύο πόδια μαζί προσπαθώντας να ακουμπήσουν τα δάκτυλα του χεριού με τα πόδια.

ΑΣΚΗΣΗ 4

 

Ξεκινάω ξαπλωμένα σε πλάγια θέση, τοποθετώντας το πάνω πόδι τεντωμένο μπροστά και το κάτω πόδι λυγισμένο. Με την εκπνοή, σηκώνω στον αέρα το πάνω πόδι και λυγίζω και επανέρχομαι αργά στην αρχική θέση. Επαναλαμβάνω για 1’ σε κάθε πλευρά.

ΑΣΚΗΣΗ 5 

 

Από θέση «τραπεζάκι», τεντώνω εναλλάξ τα πόδια στην προέκταση του λυγισμένου ποδιού, εκπνέοντας. Επαναλαμβάνω για 1’. 

 

 

 

 

 

 

ΑΣΚΗΣΗ 4 

ΑΣΚΗΣΗ 5

Read More

And More