Ασκήσεις στο σπίτι για όλο το σώμα με ένα σκαμπό

Ακόμη κι αν μέσα στις γιορτές δεν επισκέπτεσαι το γυμναστήριο μπορείς να ασκείσαι στο σπίτι με τους εύκολους και έξυπνους τρόπους. Η αγαπημένη Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μάντη Περσάκη προτείνει τους πιο ευφάνταστους. 

Σήμερα σου δείχνει πέντε ασκήσεις για όλο το σώμα με ένα σκαμπό. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να φορέσεις ότι πιο άνετο έχεις και να ακολουθήσεις τις κινήσεις της. 

ΑΣΚΗΣΗ 1

Κάθομαι στο σκαμπό με τα χέρια στη μέση και έχοντας το ένα πόδι λυγισμένο και το άλλο τεντωμένο. Με την εκπνοή, κάνω άρσεις του τεντωμένου ποδιού, και επαναλαμβάνω για 1’ σε κάθε πόδι.

ΑΣΚΗΣΗ 2

Κάθομαι στο σκαμπό, έχοντας τα χέρια λυγισμένα με τα δάκτυλα να ακουμπούν ελαφρά στο κεφάλι, ενώ τα πόδια είναι λυγισμένα με τα πέλματα να ακουμπούν στο έδαφος. Εκπνέοντας και για 1’, στρίβω τον κορμό εναλλάξ προσπαθώντας να ακουμπήσει αντίθετος αγκώνας με αντίθετο γόνατο.

ΑΣΚΗΣΗ 3

Έχοντας τα χέρια λυγισμένα με τα δάκτυλα να ακουμπούν ελαφρά στο κεφάλι, εκπνέοντας κάμπτω κορμό εναλλάξ δεξιά και αριστερά. Επαναλαμβάνω για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 4

Από την ίδια αρχική θέση, με την εκπνοή προσπαθώ να ακουμπήσουν τα δάκτυλα του ενός χεριού στα δάκτυλα του αντίθετου ποδιού. Επαναλαμβάνω για 1’ εναλλάξ.

ΑΣΚΗΣΗ 5

Κάθομαι στο σκαμπό, έχοντας τα χέρια λυγισμένα με τα δάκτυλα να ακουμπούν ελαφρά στο κεφάλι και έχοντας το ένα πόδι λυγισμένο (πέλματα στο έδαφος), τοποθετώ το άλλο πόδι ώστε να ακουμπά αντίθετος αστράγαλος στο αντίθετο γόνατο. Με την εκπνοή και για 1’ σε κάθε πλευρά, προσπαθώ να ακουμπήσω τον αντίθετο αγκώνα στο αντίθετο γόνατο.

Read More

And More