Ασκήσεις στο σπίτι για όλο το σώμα με πανάκια

Η αγαπημένη μας Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μάντη Περσάκη προτείνει τους πιο ευφάνταστους τρόπους για να γυμνάσεις όλο σου το σώμα στο σπίτι. Σήμερα σου ζητά να χρησιμοποιήσεις τα πανάκια καθαρισμού. Ναι εκείνα που χρησιμοποιείς για τα τζάμια και τους πάγκους. 

Πάρε το αγαπημένο σου και ακολούθησε τις κινήσεις που θα δεις στη συνέχεια. 

ΑΣΚΗΣΗ 1

Στηρίζομαι στα γόνατα με τα ισχία μέσα, ώμοι καρποί στην ίδια ευθεία και τοποθετώ το ένα πανάκι στο ένα χέρι. Με την εκπνοή, ανοίγω το ένα χέρι στο πλάι και επαναφέρω αργά στο κέντρο. Επαναλαμβάνω για 1’ σε κάθε χέρι.

ΑΣΚΗΣΗ 2

Από τετραποδική θέση, τοποθετώ από ένα πανάκι σε κάθε πόδι και εκπνέοντας φέρνω τεντωμένο το πόδι στο πλάι, χωρίς να το σηκώσω, σχηματίζοντας ένα «ημικύκλιο» με το πόδι. Επαναλαμβάνω από 1’ σε κάθε πόδι.

ΑΣΚΗΣΗ 3

Ξαπλώνω στο στρώμα με τα πόδια λυγισμένα στο άνοιγμα της λεκάνης και τα χέρια τεντωμένα και ανοικτά στο πλάι κρατώντας το πανάκι στο ένα χέρι. Εκπνέοντας και για 1΄ανεβοκατεβάζω λεκάνη και ταυτόχρονα φέρνω τα χέρια δίπλα στον κορμό.

ΑΣΚΗΣΗ 4

Σε θέση στήριξης, τοποθετώ το πανάκι στο πόδι και με την εκπνοή το φέρνω τεντωμένο στο πλάι, σφίγγοντας καλά την κοιλιά. Επαναλαμβάνω για 1’ σε κάθε πλευρά. 

ΑΣΚΗΣΗ 5

Από την ίδια θέση, έχοντας το ένα πανάκι στο πόδι και εκπνέοντας το φέρνω λυγισμένο προς τον κορμό σφίγγοντας καλά την κοιλιά. Επαναλαμβάνω για 1’.

Read More

And More