Ασκήσεις στο σπίτι για σέξι πλάτη

Η πλάτη είναι ένα από τα σημεία του σώματος που καταπονείται αρκετά και παράλληλα εκείνο που δεν γυμνάζεις όσο θα έπρεπε. Μην ξεχνάς όμως ότι ταυτόχρονα πρόκειται και για ένα από τα ωραιότερα του σώματος που βρίσκεται σε κοινή θέα το καλοκαίρι. Τώρα, είναι η κατάλληλη στιγμή να την ενδυναμώσεις με τις κατάλληλες ασκήσεις που μπορείς να κάνεις στο σπίτι και να αποκτήσεις την σέξι πλάτη που πάντα επιθυμούσες.  

Η αγαπημένη Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μάντη Περσάκη σου προτείνει πέντε εύκολες ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν. Εσύ απλά θα στρώσεις το yoga mat στο σαλόνι σου και θα ακολουθήσεις τις κινήσεις της. 

ΑΣΚΗΣΗ 1

Σε εδραία θέση ενώνω τις παλάμες μου πάνω από το κεφάλι με τα χέρια μου συνεχώς τεντωμένα και κατεβάζω στο ύψος των ωμών για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 2 

Ξαπλώνω μπρούμυτα στο στρώμα με τα χέρια ανοικτά στο πλάι και ελαφρώς λυγισμένα, με την εκπνοή φέρνω πίσω τα χέρια, προσπαθώντας να ενώσω τους αγκώνες ώστε να δουλεύει η πλάτη. Επαναλαμβάνω την άσκηση για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 3

Ξαπλώνω μπρούμυτα στο στρώμα με το κεφάλι μου κάτω ώστε όλοι οι σπόνδυλοι να είναι στην ίδια ευθεία. Ενώνω τα δάχτυλα των χεριών μου εναλλάξ, πάντα έχοντας τον έναν αγκώνα πάνω και τον άλλον κάτω, επαναλαμβάνοντας για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 4

 

Από την ίδια θέση, έχοντας το ένα χέρι λυγισμένο πίσω από το κεφάλι και το άλλο τεντωμένο μπροστά, προσπαθώ να σηκώσω την πλευρά του λυγισμένου χεριού όσο πιο ψηλά μπορώ. Επαναλαμβάνω για 1’ σε κάθε πλευρά.

ΑΣΚΗΣΗ 5

 

Παραμένω στην ίδια θέση, έχοντας τον κορμό ψηλά και τα χέρια λυγισμένα στο πλάι, εκπνέοντας φέρνω πίσω τα χέρια, προσπαθώντας να ενώσω τους αγκώνες κρατώντας σταθερά ψηλά τον κορμό. Επαναλαμβάνω για 1’.

Read More

And More