Ασκήσεις στο σπίτι για σφιχτά και γραμμωμένα χέρια

Σιγά-σιγά τα πουλόβερ και τα πανωφόρια θα αντικατασταθούν με κοντομάνικα ενώ πλησιάζει η εποχή που θα φορέσεις και πάλι το μαγιό σου. Αυτό σημαίνει ότι τα χέρια σου θα είναι σε κοινή θέα και είναι σίγουρο ότι θέλεις να είναι σφιχτά και γραμμωμένα. Κι αν έχεις ακολουθήσει πιστά το πρόγραμμα στο γυμναστήριο μερικές ασκήσεις ακόμη στο σπίτι θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις τέλεια, γραμμωμένα χέρια πριν βγεις στην παραλία. 

Η αγαπημένη μας Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μάντη Περσάκη σου δείχνει πέντε εύκολες ασκήσεις που μπορείς να κάνεις στο σαλόνι σου καθημερινά. Μην ξεχνάς τις επαναλήψεις και να πίνεις πολύ νερό. 

Άσκηση 1 

Από τετραποδική θέση, στηρίζομαι σε παλάμες με τα πόδια να σταυρώνουν, εκτελώ κάμψεις κορμού για 1’.

Άσκηση 2

Βρίσκομαι σε εδραία θέση με τα χέρια πίσω από το κεφάλι ώστε να στηρίζεται ο αυχένας. Με την εκπνοή κάμπτω μπροστά τον κορμό σφίγγοντας την κοιλιά, επαναλαμβάνοντας για 1’.

Άσκηση 3 

Κάθομαι σε εδραία θέση και έχοντας τα χέρια λυγισμένα και τις παλάμες στραμμένες προς το ταβάνι, κάνω κάμψεις δικεφάλων για 1’.

Άσκηση 4

Κάθομαι σε εδραία θέση και ανοίγω τα χέρια στο πλάι ελαφρώς λυγισμένα, εισπνέοντας τα ανοίγω και εκπνέοντας τα κλείνω. Επαναλαμβάνουμε για 1’.

Άσκηση 5

Από την ίδια αρχική θέση (χέρια ανοικτά στο πλάι και ελαφρώς λυγισμένα), με την εκπνοή φέρνω πίσω τα χέρια, προσπαθώντας να ενώσω τους αγκώνες ώστε να δουλεύει η πλάτη. Επαναλαμβάνω την άσκηση για 1’.

Read More

And More