Ασκήσεις στο σπίτι για σούπερ τονισμένη μέση

Η λεπτή μέση είναι το βασικό σου ζητούμενο και ένας από τους λόγους που προσπαθείς να ασκείσαι όσο πιο συχνά γίνεται. Είναι άλλωστε ένα από τα πιο σέξι σημεία του σώματος κι εκείνο που θέλεις να τονίζεις όταν φοράς το αγαπημένο σου μαύρο, μικρό και εφαρμοστό φόρεμα. Κι αν αναρωτιέσαι ποιες είναι οι ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις σούπερ τονισμένη μέση η αγαπημένη μας Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μάντη Περσάκη τις αποκαλύπτει. 

Πρόκειται για 5 ασκήσεις που μπορείς να κάνεις στο σπίτι. Κατάλληλες για εσένα που δεν έχεις χρόνο με αποτέλεσμα οι απουσίες στο γυμναστήριο να αυξάνονται επικίνδυνα.

Θα χρειαστείς το yoga mat, την αγαπημένη σου μουσική και να αντιγράψεις της κινήσεις που βλέπεις στη συνέχεια. 

ΑΣΚΗΣΗ 1

Είμαι σε θέση στήριξης, παλάμες στο έδαφος στην ευθεία των ώμων, εκπνέοντας λυγίζω τα πόδια προς το στήθος εναλλάξ σφίγγοντας καλά την κοιλιά. Επαναλαμβάνω την άσκηση για 1’ προσπαθώντας να μην χαλάω την αρχική μου θέση.

ΑΣΚΗΣΗ 2

Από θέση στήριξης, εκπνέοντας στρίβω τον κορμό σε κάθε πλευρά εναλλάξ και ταυτόχρονα τεντώνω το πάνω χέρι προς το ταβάνι. Προσέχω να σφίγγω καλά την κοιλιά και να κρατάω τον κορμό σταθερό, επαναλαμβάνοντας για 1’ σε κάθε πλευρά.

ΑΣΚΗΣΗ 3

Κάθομαι σε πλάγια θέση με το πόδι λυγισμένο και στηρίζομαι στην παλάμη μου. Με την εκπνοή, ανεβάζω το πάνω πόδι τεντωμένο και επαναλαμβάνω για 1’ σε κάθε πόδι.

ΑΣΚΗΣΗ 4

Κάθομαι σε εδραία θέση  με ίσια την πλάτη και τους ώμους προς τα πίσω, εκπνέοντας και για 1’ έχοντας λυγισμένα τα χέρια ενώνω τα δάκτυλα των χεριών μπροστά και επανέρχομαι στην αρχική θέση.

ΑΣΚΗΣΗ 5

Ξεκινάω ξαπλώνοντας στο στρώμα με τα πόδια λυγισμένα στο άνοιγμα των ώμων και τα χέρια τεντωμένα πίσω στο έδαφος. Με την εκπνοή σηκώνομαι μέχρι πάνω και κάθομαι με ισχία πλάτη στα ισχία μου με τα χέρια τεντωμένα στην ευθεία των ώμων. Ύστερα κατεβαίνω αργά σπόνδυλο- σπόνδυλο στην αρχική μου θέση. Επαναλαμβάνω για 1’.

Read More

And More