Ασκήσεις στο σπίτι για super γραμμωμένους κοιλιακούς

Το καλοκαίρι δεν είναι και τόσο μακριά πλέον κι εσύ έχεις ξεκινήσει εδώ και μήνες να ασκείσαι. Οι κοιλιακοί σου ναι μεν έχουν  δυναμώσει αλλά δεν έχουν αποκτήσει τη γράμμωση που θα ήθελες. Γνωρίζεις ήδη ότι για να το πετύχεις εκτός από τις ασκήσεις που πρέπει να επαναλαμβάνεις καθημερινά πρέπει να προσέχεις και τη διατροφή σου. 

Ο συνδυασμός των δύο θα σε επιβραβεύσει με αποτέλεσμα πριν φορέσεις το καινούριο σου μαγιό να έχεις αποκτήσει super γραμμωμένους κοιλιακούς. Κι αν αναρωτιέσαι ποιες είναι οι ασκήσεις που μπορείς να κάνεις καθημερινά στο σπίτι η αγαπημένη Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μάντη Περσάκη σου προτείνει 5 εύκολες και αποτελεσματικές. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να παρακολουθήσεις τα video που ακολουθούν. 

Κάθομαι στα γόνατα έχοντας τα χέρια πίσω από τον αυχένα και το ένα πόδι τεντωμένο στο πλάι. Με την εκπνοή, κάμπτω τον κορμό από την πλευρά του λυγισμένου ποδιού και επανέρχομαι αργά σφίγγοντας καλά την κοιλιά. Επαναλαμβάνω για 1’ σε κάθε πλευρά.

Ξαπλώνω στο στρώμα με τα χέρια δίπλα στον κορμό και τα πόδια να πατάνε στο έδαφος λυγισμένα. Εκπνέοντας ανεβοκατεβάζω εναλλάξ λυγισμένα τα πόδια προσπαθώντας να ακουμπούν οι «μύτες» των δακτύλων στο έδαφος. Επαναλαμβάνω για 1’.

Από την ίδια θέση, έχοντας τεντωμένα τα πόδια ψηλά και τα χέρια πίσω από τον αυχένα, εκπνέοντας σηκώνω τον κορμό και στρίβω προς το αντίθετο πόδι. Επαναλαμβάνω για 1’ σε κάθε πλευρά.

Από την ίδια θέση, έχοντας τον κορμό όσο πιο ψηλά μπορώ και για 1’ τεντώνω εναλλάξ μπροστά τα πόδια σφίγγοντας καλά την κοιλιά.

Ξαπλώνω στο στρώμα με τα χέρια πίσω από τον αυχένα και τα πόδια λυγισμένα στον αέρα. Εκπνέοντας και για 1’, σηκώνω τον κορμό όσο πιο ψηλά μπορώ, τεντώνοντας ταυτόχρονα τα χέρια μπροστά.

Photos: iStock

Read More

And More