Ασκήσεις στο σπίτι για ζέσταμα με την Μάντη Περσάκη

Γυμνάζεσαι στο σπίτι αλλά υπάρχουν κάποιες φορές που νοιώθεις “τραβήγματα”. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις ζεστάνει τους μυς σου και χρειάζεται προσοχή. 

Η αγαπημένη καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μάντη Περσάκη είναι εδώ για να σου δείξει 5 ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν πολύ. Στρώσει το yoga mat, φόρεσε άνετα ρούχα και ακολούθησε τις κινήσεις της. 

ΑΣΚΗΣΗ 1

 

Από όρθια θέση με τα χέρια λυγισμένα στη λεκάνη, πόδια ανοικτά, δάκτυλα- γόνατα προς τα έξω. Εκπνέοντας μετατοπίζω το βάρος εναλλάξ δεξιά και αριστερά για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 2

 

Κάθομαι σε εδραία θέση με το ένα πόδι λυγισμένο και το άλλο τεντωμένο. Διατηρώ ίσια πλάτη έχοντας τις παλάμες πίσω για να με στηρίζουν. Για 1’ ανεβοκατεβάζω το τεντωμένο πόδι προσπαθώντας να μην χαλάσω τη θέση μου. Εκπνέω όταν σηκώνω το πόδι.

ΑΣΚΗΣΗ 3

 

Από την ίδια θέση κάθομαι οκλαδόν, με τα χέρια πίσω από το κεφάλι ώστε να στηρίζεται ο αυχένας. Κάμπτω κορμό εναλλάξ για 1’ με την εκπνοή πάντα να πραγματοποιείται στο κέντρο.

ΑΣΚΗΣΗ 4

 

Χωρίς να χαλάσω την προηγούμενη θέση, στηρίζω το ένα χέρι στο αντίθετο γόνατο και έχω το άλλο χέρι λυγισμένο στο πλάι στο ύψος του ώμου. Με την εκπνοή, τεντώνω το  λυγισμένο χέρι προς την αντίθετη πλευρά και ταυτόχρονα κάμπτω κορμό. Επαναλαμβάνω για 1’ σε κάθε πλευρά.

ΑΣΚΗΣΗ 5

 

Κάθομαι σε εδραία έχοντας τα χέρια και τα πόδια τεντωμένα. Εκπνέοντας και για 1’ κάμπτω κορμό μπροστά όσο περισσότερο μπορώ, προσπαθώντας τα χέρια να ακουμπήσουν τα δάχτυλα των ποδιών, επαναλαμβάνοντας για 1’.

 

Read More

And More