Ασκήσεις στο σπίτι με ένα μαξιλάρι

Έχεις επιστρέψει από τις διακοπές ή είσαι από τις τυχερές που βρίσκονται ακόμη στο αγαπημένο τους νησί; Σε όποια από τις δύο κατηγορίες κι αν ανήκεις μπορείς να συνεχίσεις τις καθημερινή σου άσκηση, όχι απαραίτητα στο γυμναστήριο. 

Αρκεί ένα μαξιλάρι. Τι εννοώ; Η αγαπημένη μας Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μάντη Περσάκη σου δείχνει πέντε ασκήσεις που μπορείς να κάνεις όπου κι αν βρίσκεσαι με ένα μαξιλάρι που σίγουρα υπάρχει στο χώρο.  

ΑΣΚΗΣΗ 1 

Κάθομαι σε εδραία θέση και κρατάω το μαξιλάρι με χέρια να είναι ελαφρώς λυγισμένα και ανοικτά μπροστά από το στήθος. Εκπνέοντας και για 1’ πιέζω το μαξιλάρι, προσέχοντας να κρατάω ίσια την πλάτη.

ΑΣΚΗΣΗ 2

Κρατάω το μαξιλάρι με τα πέλματά μου, έχοντας τα χέρια πίσω από το κεφάλι ώστε να προστατευτεί ο αυχένας. Με την εκπνοή σηκώνω κορμό και ταυτόχρονα τεντώνω τα πόδια προς το ταβάνι. Επαναλαμβάνω για 1’

ΑΣΚΗΣΗ 3

Ξαπλώνω στο στρώμα με τα χέρια πίσω από τον αυχένα και έχοντας λυγισμένα το πόδια, εκπνέοντας σηκώνω ψηλά τον κορμό σηκώνοντας ταυτόχρονα ψηλά τα χέρια, κρατώντας το μαξιλάρι και διατηρώντας ίσια την πλάτη. Επανέρχομαι αργά στην αρχική θέση σφίγγοντας καλά την κοιλιά και επαναλαμβάνω για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 4

 

Κάθομαι σε πλάγια θέση, στήριξη σε αγκώνα και τα πόδια τεντωμένα στο πλάι. Τοποθετώ το μαξιλάρι ανάμεσα στους αστραγάλους και για 1’ με την εκπνοή πιέζω το μαξιλάρι.

ΑΣΚΗΣΗ 5

Σε τετραποδική θέση, έχω το ένα πόδι λυγισμένο ακουμπώντας το γόνατο πάνω στο μαξιλάρι και το άλλο στον αέρα λυγισμένο με τσαρούχι ποδοκνημική και ασκώ μικρές πιέσεις προς τα πάνω για 1’. Αναπνέω με φυσικό τρόπο, εισπνοή από τη μύτη και εκπνοή από το στόμα.

Read More

And More