Ασκήσεις στο σπίτι με μία μπάλα

Μία μπάλα στο σπίτι υπάρχει. Κι εσύ θέλεις να συνεχίσεις να ασκείσαι τώρα που το γυμναστήριο είναι κλειστό. Η αγαπημένη μας Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μάντη Περσάκη σε εκπλήσσει και πάλι μιας και σου δείχνει τις πιο απλές ασκήσεις που μπορείς να κάνεις, όπου κι αν βρίσκεσαι. 

Εσύ απλά χαλαρώνεις, φοράς το μαγιό σου ή ένα shorts και top και ακολουθείς πιστά τις κινήσεις της. 

ΑΣΚΗΣΗ 1

Ξαπλώνω στο στρώμα, με τα χέρια πίσω από τον αυχένα και τα  πόδια λυγισμένα, τοποθετώ τη μπάλα ανάμεσα στα γόνατα. Με την εκπνοή, σηκώνω τον κορμό και ταυτόχρονα πιέζω τη μπάλα ανάμεσα στα πόδια, επαναλαμβάνοντας για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 2

Παραμένω στο στρώμα με τα χέρια τεντωμένα δίπλα στο κορμό. Με την εκπνοή κάνω άρσεις λεκάνης για 1’ πιέζοντας ταυτόχρονα και την μπάλα ανάμεσα στα πόδια.

ΑΣΚΗΣΗ 3

Από την ίδια θέση, τεντώνω αντίθετο χέρι – πόδι, κρατώντας την μπάλα μου με το τεντωμένο χέρι. Εκπνέοντας σηκώνω κορμό και προσπαθώ να ενώσω αντίθετο χέρι-πόδι, επαναλαμβάνοντας για 1‘ σε κάθε πλευρά.

ΑΣΚΗΣΗ 4

Ξαπλώνω στο στρώμα με τα πόδια λυγισμένα, έχοντας τα γόνατα προς τα έξω και κρατώ την μπάλα με τα πέλματά μου. Με την εκπνοή τεντώνω ψηλά τα πόδια και επαναλαμβάνω για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 5

Από την ίδια θέση τοποθετώ την μπάλα πίσω από το γόνατο. Με την εκπνοή σηκώνω λεκάνη και ταυτόχρονα σηκώνω και το πόδι που κρατάει τη μπάλα, και επανέρχομαι στην αρχική θέση. Επαναλαμβάνω για 1’ σε κάθε πλευρά, προσέχοντας να μην φύγει η μπάλα.

Read More

And More